Pieczona rzodkiewka z brązowym masłem, cytryną i rzodkiewką
Pieczone rzodkiewki z brązowym masłem, cytryną i topami rzodkiewki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 24 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 101 kalorii. Mieszanka masła, rzodkiewki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Pieczona Rzodkiewka Z Brązowym Masłem, Cytryną I Rzodkiewką, Rzodkiewka pieczona z zielenią rzodkiewki, oraz Rzodkiewka Pieczona Z Zielenią Rzodkiewki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Szczotkuj dużą ciężką blachę do pieczenia z oliwą z oliwek.
Odciąć wszystkie, ale 1/2 cala z zielonej rzodkiewki szczyty; rezerwy przycięte szczyty i wypłukać je dobrze, sprawdzając żwiru. Grubo posiekać wierzch rzodkiewkii odstawić.
Rzodkiewki pokroić wzdłuż wpół i umieścić w średniej misce.
Dodaj 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek i dokładnie wrzuć do płaszcza.
Rzodkiewki ułożyć, pokroić bokiem, na przygotowanej blasze do pieczenia; posypać lekko grubą solą. Smażyć, aż rzodkiewki będą delikatne, mieszając od czasu do czasu, około 18 minut. Doprawić do smaku morskąsolą koszerną, w razie potrzeby.
średnio-wysokie temperatury.
Dodaj szczyptę soli coarsekosher na patelni i gotować, aż butterbrowns, wirowanie patelni często keepbutter ciał stałych od spalania, o 3 protokół.
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj sok freshlemon.
Przelać pieczone rzodkiewki do rozgrzanej miski i mżawka brownbutter nad.
Posypać posiekaną rzodkiewką i podawać.
W porcji: 101 kalorii, 11 g tłuszczu, 0,4 g błonnika