Pieczona Przepiórka z kapustą i rodzynkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej przepiórki z kapustą i rodzynkami. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.86 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 361 kalorii. Jeśli masz szałwię, kapustę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona kminku, możesz podążać za tym daniem głównym z Bułeczki Z Kminkiem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Spróbuj Kapusta włoska pieczona z rodzynkami, Zupa z kapusty i jaj przepiórczych, oraz Słodko-pikantna sałatka z czerwonej kapusty z jajami przepiórczymi i orzechami nerkowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając 1/2 łyżki oleju, płaszcz dno średniej patelni żaroodpornej. W misce zabezpieczonej przed mikrofalówką wlać Maderę do rodzynek. Kuchenka mikrofalowa O Dużej Mocy przez 1 minutę lub do momentu, gdy rodzynki będą pulchne.
Ostudzić, następnie odsączyć rodzynki, zastrzegając Maderę.
Rodzynki połączyć z posiekaną szałwią i szczyptą soli i pieprzu. Przepiórki nadziewamy rodzynkami i doprawiamy solą i pieprzem.
Przenieś przepiórki na patelnię i obróć, aby pokryć je olejem. Piecz przez 15 minut.
W międzyczasie podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju na dużej patelni.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać kapustę, kminek i liść laurowy i gotować, mieszając często, aż kapusta będzie miękka, o 8 minut dłużej. Wymieszaj zarezerwowaną Maderę i wszelkie zgromadzone soki z przepiórki i gotuj, aż odparuje, około 1 minuty. Wyrzucić liść laurowy. Kapustę łyżka na talerze i top z przepiórki.
Udekorować gałązkami szałwii i podawać.