Pieczona polędwiczka wieprzowa z jabłkami

Pieczona Polędwica wieprzowa z jabłkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Ten przepis służy 2. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka cydru jabłkowego, oliwy z oliwek, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczona polędwiczka wieprzowa z jabłkami, Polędwiczki wieprzowe z prażonymi jabłkami i cebulą, oraz Polędwiczki wieprzowe z prażonymi jabłkami i cebulą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. osusz wieprzowinę ręcznikiem papierowym. Doprawić solą i pieprzem, posypać tymiankiem.
Rozgrzać olej na dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Podsmażyć wieprzowinę, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, o 8 protokół. W ciągu ostatnich 2 minut gotowania dodaj jabłka, pokrój bok w dół.
Obróć jabłka i przenieść patelnię do piekarnika. Piecz przez 12 minut, aż temperatura wewnętrzna wieprzowiny osiągnie 63° dla średnich.
W międzyczasie ugotuj jęczmień zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Trzymaj ciepło.
Przenieś wieprzowinę na deskę do krojenia; namiot z folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Jabłka wyjąć na półmisek.
Umieść patelnię na średnim ogniu.
Dodaj wino; gotuj przez 3 minuty, aż wino zmniejszy się o połowę.
Mięso pokroić w plasterki i przełożyć na talerz z jabłkami; dodać ugotowany jęczmień.
Polać sosem z patelni wieprzowiną i jęczmieniem; podawać.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Dieta 5-Factor World Harley Pasternak, M.Sc i Laura Moser. Copyright © 2010 by Harley Pasternak, M.Sc i Laura Moser. Wydany przez Ballantine Books. Wszelkie Prawa Zastrzeżone.Harley Pasternak, M.Sc., pojawił się w Oprah Winfrey Show, Tyra Banks Show, Access Hollywood, Extra, VH1, E! i wiele razy w "Today Show". Posiada tytuł magistra fizjologii ćwiczeń i nauk żywieniowych oraz dyplom z wyróżnieniem w dziedzinie kinezjologii. Jest również certyfikowany przez American College of Sports Medicine i Canadian Society of Exercise Physiology. Mieszka w Los Angeles w Kalifornii.