Pieczona Polenta z warzywami ogrodowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 829 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, paprykę, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polenta z warzywami ogrodowymi, Jefferson?s Polenta z ogrodem-świeże warzywa, oraz Pieczone Warzywa Z Polentą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Zrobić Polenta: doprowadzić bulion z kurczaka, masło, pieprz i sól do wrzenia w garnku o dużym dnie. Podczas ubijania gorącego materiału szybkim ruchem okrężnym, "deszcz" w polencie, pozwalając jej przepływać przez palce. (Zapobiegnie to grudkom.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Polenta
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Zmniejsz polentę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu; musi być stale mieszany przez 25 do 35 minut, aby zapobiec grudkom lub przypaleniu. Bądź bardzo ostrożny podczas mieszania, mieszanina jest bardzo gorąca (myślę, że lawa) i może cię spalić, jeśli się wrze i rozpryskuje. Jeśli zacznie się gotować, przykryj garnek i zmniejsz ogień, aż wrzenie się zatrzyma!
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Polenta jest gotowana, gdy nie jest już ziarnista i stała się kremowa. (Moja babcia mówi, że dobra polenta trwa 30 minut, Wielka polenta trwa 1 godzinę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
5
Wymieszać z parmezanem i bazylią i wylać na maślaną blachę do ostygnięcia. Gdy ostygnie, przykryć folią i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Wytnij polentę w dowolny kształt, który chcesz, aby był strukturalnie solidny. Innymi słowy, kształt, który nie rozpadnie się łatwo na grillu lub będzie trudny do usunięcia z patelni po pieczeniu. Kwadraty, trójkąty, Gwiazdy itp.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Ubić ocet i czosnek. Podczas ubijania skropić olejem, aby uzyskać gładki opatrunek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzucić warzywa z marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Potrójne, Przycięte
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Gdy będziesz gotowy do podania, rozgrzej patelnię do grillowania Na zewnątrz lub w pomieszczeniach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, Julienne
3
Posmaruj polentę lekko po obu stronach oliwą z oliwek i grilluj, obracając raz, aż krawędzie będą brązowe i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Polenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
Jednocześnie grilluj warzywa, aż będą miękkie, ale nadal twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Ułóż warzywa na wierzchu polenty, a następnie cofnij się i czekaj na oklaski!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego