Pieczona Polenta z warzywami ogrodowymi

Pieczona Polenta z warzywami ogrodowymi
Pieczona Polenta z warzywami ogrodowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 829 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, paprykę, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polenta z warzywami ogrodowymi, Jefferson?s Polenta z ogrodem-świeże warzywa, oraz Pieczone Warzywa Z Polentą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Zrobić Polenta: doprowadzić bulion z kurczaka, masło, pieprz i sól do wrzenia w garnku o dużym dnie. Podczas ubijania gorącego materiału szybkim ruchem okrężnym, "deszcz" w polencie, pozwalając jej przepływać przez palce. (Zapobiegnie to grudkom.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
PolentaPolenta
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Zmniejsz polentę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu; musi być stale mieszany przez 25 do 35 minut, aby zapobiec grudkom lub przypaleniu. Bądź bardzo ostrożny podczas mieszania, mieszanina jest bardzo gorąca (myślę, że lawa) i może cię spalić, jeśli się wrze i rozpryskuje. Jeśli zacznie się gotować, przykryj garnek i zmniejsz ogień, aż wrzenie się zatrzyma!
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Polenta jest gotowana, gdy nie jest już ziarnista i stała się kremowa. (Moja babcia mówi, że dobra polenta trwa 30 minut, Wielka polenta trwa 1 godzinę).
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
5
Wymieszać z parmezanem i bazylią i wylać na maślaną blachę do ostygnięcia. Gdy ostygnie, przykryć folią i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Wytnij polentę w dowolny kształt, który chcesz, aby był strukturalnie solidny. Innymi słowy, kształt, który nie rozpadnie się łatwo na grillu lub będzie trudny do usunięcia z patelni po pieczeniu. Kwadraty, trójkąty, Gwiazdy itp.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Ubić ocet i czosnek. Podczas ubijania skropić olejem, aby uzyskać gładki opatrunek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzucić warzywa z marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Gdy będziesz gotowy do podania, rozgrzej patelnię do grillowania Na zewnątrz lub w pomieszczeniach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Posmaruj polentę lekko po obu stronach oliwą z oliwek i grilluj, obracając raz, aż krawędzie będą brązowe i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Jednocześnie grilluj warzywa, aż będą miękkie, ale nadal twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Ułóż warzywa na wierzchu polenty, a następnie cofnij się i czekaj na oklaski!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
PolentaPolenta

Składniki

227Orzechy dowolne (posiekane)szparagi, twarde końce usunięteszparagi, twarde końce usunięte596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno rozdrobnione liście bazyliidrobno rozdrobnione liście bazylii4(zima)Bita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyZmiękczone masło do patelniZmiękczone masło do patelni9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek mielonyczosnek mielony2(może być lub przeglądać)Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż227Orzechy dowolne (posiekane)cienkie krążki słodkiej czerwonej paprykicienkie krążki słodkiej czerwonej papryki1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek, w razie potrzebyOliwa z oliwek, w razie potrzeby1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty parmezantarty parmezan4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipolenta lub mąka kukurydzianapolenta lub mąka kukurydziana2czerwona papryka, rdzeniowana, wysiewana i pokrojona na 2-calowe kawałkiczerwona papryka, rdzeniowana, wysiewana i pokrojona na 2-calowe kawałki2czerwona cebula, pokrojona w plastry o grubości 1/2 calaczerwona cebula, pokrojona w plastry o grubości 1/2 cala1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)(duża tuba)(duża tuba)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz2żółty squash, pokroić w 1/2-calowe grube plastry na przekątnejżółty squash, pokroić w 1/2-calowe grube plastry na przekątnej2cukinię, pokroić w 1/2-calowe grube plastry na przekątnejcukinię, pokroić w 1/2-calowe grube plastry na przekątnej
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn