Pieczona pierś indyka z sosem

Pieczona pierś indyka z sosem
Pieczona pierś z indyka z sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 465 kalorii, 75g białka, oraz 17g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, sól koszerną i świeżo popękany pieprz, połówki piersi indyka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczona w piecu pierś z indyka z sosem z patelni, Pieczona z szałwii pierś z indyka i sos, oraz Pieczona w ziołach pierś z indyka z sosem z patelni.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Osuszyć skórę piersi indyka papierowymi ręcznikami i umieścić w patelni do pieczenia na stojaku z drutu, pierś do góry. 4 łyżki masła natrzeć na całej powierzchni każdej piersi i dobrze doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
MasłoMasło
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
3
Dodać szalotki na dnie patelni i przykryć szalotki z zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż termometr natychmiastowy odczytu zarejestruje 165 stopni F i soki biegną jasne, około 1 godziny. (Rozpocznij sprawdzanie temperatury wewnętrznej po 45 minutach, aby zapobiec przegotowaniu.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Piersi indyka wyjąć z piekarnika na deskę do krojenia i namiot z folią. Pozostawić do odpoczynku podczas tworzenia sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
6
Odcedzić kapiące patelnię do małego garnka na małym ogniu i doprowadzić do duszenia. W małej misce rozgnieść razem pozostałe 2 łyżki masła i mąki widelcem, aż utworzy się pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
7
Wymieszać z gotującym się wywarem, doprawić solą i pieprzem do smaku i gotować do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Mięso z piersi indyka wyrzeźbić z kości i ułożyć plastry na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
KościKości
MięsoMięso
9
Podawać z sosem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn