Pieczona pierś kaczki z sosem figowym to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 377 kalorii, 36g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 6,13 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szczypiorek, masło, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona pierś z kaczki w sosie z jeżyn, Pieczona pierś z kaczki z sosem Ruby Port, oraz Pieczona pierś z kaczki w sosie imbirowo-rabarbarowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Każdą pierś kaczki obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pierś Z Kaczki
2
Rozgrzać olej roślinny w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj skórę kaczki od strony dołu i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, gotując, gdy tłuszcz powoli renderuje, a skóra staje się chrupiąca, od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
4
Gdy skóra jest chrupiąca i złocisty brązowy, odwróć i kontynuować gotowanie, aż termometr czyta 128 do 130 stopni F Po włożeniu do najgrubszej części piersi (dla średnio rzadkich doneness), 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
5
Przenieść na talerz lub deskę do krojenia i pozostawić do odpoczynku około 5 minut. To przeniesie gotować do około 135 stopni F. Nie namiot z folią, aby zapewnić, że skóra kaczki pozostanie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Smażone Krewetki
1
Wylać wszystkie, ale 1 lub 2 łyżki tłuszczu z patelni, zastrzegając nadmiar do innego użytku. Na średnim ogniu, dodać szalotki i gotować, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać sherry i zmniejszyć o połowę. Następnie dodaj bulion z kurczaka, dżem figowy i ocet balsamiczny i kontynuuj gotowanie, aż sos zgęstnieje i będzie syropowaty, kolejne 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Dżem Figowy
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
3
Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem i ubić na maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Dekoruj posiekanym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
5
SOS podawać razem z cienko pokrojoną piersią kaczki.