Pieczona noga jagnięca z masłem Estragonowo-miętowym
Pieczona noga jagnięca z masłem Estragonowo-miętowym jest bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap danie główne. Jedna porcja zawiera 547 kalorii, 49g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.27 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki estragonu i mięty, niskosolny bulion z kurczaka, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona jagnięcina Estragonowa z fasolą maślaną, Pieczeń Z Jagnięciny Z Miętą, oraz Pieczony kurczak z cytryną i masłem estragonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać masło, estragon, mięta, ocet estragonowy, i 2 łyżeczki coarsesalt w średniej misce, aż dobrze wymieszane.
Przenieś 1/4 szklanki masła ziołowego do małej rezerwy bowland na warzywa. DO AHEAD: Canbe wykonane 1 dzień do przodu. Cover zarówno bowlsand chill. Przynieś średnią miskę masła ziołowegozapewnić temperaturę pokojową przed użyciem.
Używając małego ostrego noża, wykonaj 1-calowe głębokie szczeliny na całej jagnięcinie. Włóż 3 lub 4 paski skórki pomarańczowej do każdego slit.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód.Owinąć jagnięcinę folią i schłodzić.
Umieść regał w dolnej trzeciej części ovenand rozgrzać do 232°.
Rozgrzać olej w bardzo dużym ogniu na średnim i wysokim ogniu.
Posypać grubą solą i pieprzem.
Addlamb na patelni; gotować, aż brązowy na wszystkichstronach, o 8 protokół.
Posmarować 2 łyżkami masła ziołowego.Pieczona jagnięcina 15 minut.
Ponownie szczotkować 2 łyżki masła ziołowego.
Zmniejsz temperaturę do 177°. Kontynuuj do pieczenia jagnięciny, aż termometr włożony do najgrubszej części zarejestruje135 do140 dla średnio rzadkich, około 55 minut.
Przełożyć jagnięcinę na talerz; zapas patelni. Tentlamb luźno z folią; odstawić na 30 minut.
Łyżka tłuszczu off wszelkie soki w patelni.
Umieść patelnię na 2 palnikach na dużym ogniu.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia, ubijającaby zeskrobać rumiane kawałki. Gotować do sosujest zredukowany do 2 filiżanek, około 5 minut.
Wymieszać z pozostałym masłem ziołowym i startą skórką z pomarańczy. Przyprawić sos do smaku chrupką solą i pieprzem.
Łyżka warzyw wokół jagnięciny naplatka; udekorować świeżymi gałązkami ziół.