Pieczona Makrela Z Ziemniakami I Żółtym Kabaczkiem
Pieczona makrela z ziemniakami i żółtą dynią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 1 i kosztuje 3,63 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 573 kalorie, 43g białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pomidorów, cytryna, pół-lb makreli, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Makrela pieczona na patelni ze słodkimi ziemniakami, Grillowane słodkie ziemniaki, cukinia i żółta Kabaczek z Pesto i fetą, oraz Pan smażone Medaliony jagnięce z pieczonym Żółtym Puree z dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Połącz ziemniaki, Kabaczek, plastry pomidora, oliwę z oliwek iduża szczypta soli i pieprzuw małej przykrytej zapiekance, która pasuje do ryby. Przyprawiamy rybę z obu stron solą i pieprzem i układamy na warzywach.
Umieść plasterki cytryny na wierzchu. Przykryć i piec przez około 25 minut.
Udekorować opcjonalną natką pietruszki i podawać natychmiast.Kalkulator kosztów (dla 1-2 porcji)1/2 lb filet z makreli hiszpańskiej (w $9.99 / lb z Pura Vida): $4.502 czerwone ziemniaki (z CSA): $0.251 żółty squash (z CSA): $0.301 mały pomidor (z CSA): $0.251 łyżka oliwy z oliwek, sól, pieprz, pietruszka roślin domowych: $0.30 razem: $ 5.60 Health Factor
Pięć punktów brownie: jest to nietypowa sytuacja, ponieważ dzieje się wiele dobrego, a niektóre złe. Jak wspomniano, zanieczyszczenie rtęcią w Hiszpańskiej makreli nie jest niczym do kichania; te ryby są zalecane do jedzenia tylko dwa razy w miesiącu z tego powodu. Nie należy jednak zapominać o potrzebie większej ilości witamin omega w naszej przeciętnej diecie, w którą jest bogata. Następnie zdrowa mżawka jednej łyżki oliwy z oliwek sprawia, że ten preparat jest gwiazdą niskotłuszczową w porównaniu do smażenia, a żółta dynia jest niesamowitym źródłem błonnika, witaminy C, witaminy A i wielu innych składników odżywczych, które kto mógł się domyślić? zdarza się, że zawierają kwasy tłuszczowe omega 3.Czynnik Zielony
Siedem punktów brownie: z wyjątkiem cytryny i oliwy z oliwek, jest to lokalny posiłek. Pura Vida Fisheries,jeden z nowojorskich sprzedawców owoców morza greenmarkets, łapie ryby z Zatoki Hampton.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.