Pieczona Lasagne Warzywna
Pieczona Lasagna warzywna może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 9 i kosztuje $1.86 za porcję. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 21g białka, oraz 17g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka pieprzu, papryka, karton ser ricotta, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczona Lasagna warzywna z pieczonym sosem z czerwonej papryki, Pieczona Lasagne Warzywna, oraz Pieczona Lasagne Warzywna.
Instrukcje
Płaszcz dwa 15-in. x 10 po. x 1-po. patelnie do pieczenia z natryskiem do gotowania.
Umieść bakłażana i grzyby na jednej przygotowanej patelni.
Na drugiej patelni ułożyć cukinię i czerwoną paprykę.
Połączyć olej i czosnek; pędzel po obu stronach warzyw.
Piec w temperaturze 400° C przez 15 minut. Obróć warzywa.
Piec cukinię i czerwoną paprykę 5-10 minut dłużej lub aż krawędzie są rumiane.
W dużej misce, połączyć ser ricotta, parmezan i substytut jajka.
Rozprowadzić około 1/4 szklanki sosu do makaronu w 13-in. x 9-po. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Warstwa z czterech makaronów lasagne (makaron będzie nakładać się nieznacznie), połowa mieszanki sera ricotta, połowa warzyw, jedna trzecia sosu makaronowego i 2/3 szklanki sera mozzarella.
Posypać połową bazylii. Powtórz warstwy. Wierzch z pozostałym makaronem i sosem do makaronu.
Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 40 minut. Odsączyć; posypać pozostałym serem.
Piec 5-10 minut dłużej lub aż brzegi są bąbelki i ser topi.
Odstawić na 10 minut przed cięciem.