Pieczona kaczka z sosem Lukrecjowo-Merlotowym
Pieczona kaczka z sosem z lukrecji-Merlot to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $10.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 69g białka, 235g tłuszczu, oraz w sumie 2550 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ziemniaków, miodu, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wolno prażona słodka cebula z proszkiem "lukrecja" , Pikantna pieczona wieprzowina z sosem z kaczki, oraz Pieczone udka kaczki z sosem z czarnej wiśni dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, gotować miód na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę.
Dodać kumkwaty i gotować, aż zmiękną, o 3 protokół. Miód przecedzić do średniego rondla; kumkwaty rezerwować osobno.
Dodaj wino i rosół z kurczaka do miodu i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 15 protokół.
Dodać żelki, usunąć rondel z ognia i odstawić, aż sos ma ładny smak lukrecji, o 5 protokół. Wyrzucić żelki.
W dużym rondlu przykryj korzeń selera i kawałki ziemniaków wodą i dodaj 1 łyżeczkę soli. Gotować na umiarkowanie dużym ogniu do miękkości, o 30 protokół.
Odcedzić warzywa; zwrócić je do rondla i wstrząsnąć na dużym ogniu do wyschnięcia.
Przenieść korzeń selera i ziemniaka do robota kuchennego i puree, aż będzie gładka. Wytrzyj rondel i przywróć do niego puree. Wymieszać 3 łyżki masła i olej z orzechów laskowych. Doprawić solą i pieprzem, przykryć i ogrzać.
Podgrzać dużą patelnię. Używając ostrego noża, przebij skórę piersi kaczki w krzyżowy wzór. Sezon piersi z solą i pieprzem i dodać 3 na patelni, strona skóry w dół. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż skóra jest głęboko brązowy i chrupiące, o 5 protokół; łyżka off tłuszczu raz lub dwa razy. Włączyć piersi i gotować, aż rumiane na dole, o 2 protokół.
Przenieść piersi na blasze do pieczenia, strona skóry w dół, wylać tłuszcz z patelni i powtórzyć z pozostałymi piersiami.
Piec kaczkę w piekarniku przez około 6 minut, lub do średnio rzadkiego.
Przełożyć na deskę do rzeźbienia, skórkę do góry, przykryć luźno folią i odstawić na 5 minut.
Doprowadzić sos lukrecji tylko do wrzenia.
Zdjąć z ognia i ubić pozostałe 2 łyżki masła; doprawić solą i pieprzem. Cienko pokroić piersi kaczki w poprzek i ułożyć plastry na 8 dużych talerzach. Na kaczkę polać sosem lukrecyjnym i polać kumkwatami miodowymi. Łyżka puree z korzenia selera obok kaczki i podawać.