Pieczona gęś ze słodką glazurą

Pieczona gęś ze słodką glazurą
Pieczona gęś ze słodką glazurą może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. To danie główne ma 1723 kalorii, 73g białka, oraz 153g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Za $6.39 za porcję, ten przepis okładki 42% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sos sojowy, cebulę, pomarańczową marmoladę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Świąteczna gęś z pomarańczową glazurą, Pieczony Batat z polewą sezamową, oraz Pieczony kurczak-N-słodkie ziemniaki z glazurą Chipotle.

Instrukcje

1
Posyp gęś i wnętrze jamy solą. Dobrze nakłuć skórę widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Umieść pomarańcze, cebulę i czosnek w jamie. Wsuń skrzydła pod Gęś; związać podudzia razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Gęś CałaGęś Cała
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
3
Połóż pierś do góry na ruszcie na brytfannie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Piec bez przykrycia w 350° przez 2-3/4 do 3-1 / 4 godzin lub do momentu, gdy termometr wskaże 180°. Przykryj luźno folią, jeśli Gęś zbyt szybko się zrumieni. W razie potrzeby odsącz tłuszcz z patelni, gdy się gromadzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
W małym rondelku połącz marmoladę, musztardę, sos sojowy, brązowy cukier i pieprz. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż się rozgrzeje. W ciągu ostatnich 15 minut gotowania podlać trochę glazury na gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 1-1/3 Szklanki Wody1 Do 1-1/3 Szklanki Wody
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
6
Umieść gęś na półmisku do serwowania; przykryj i odstaw na 15 minut przed rzeźbieniem. Tuż przed podaniem posmaruj pozostałą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Gęś CałaGęś Cała
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia54
Magazyn