Pieczona gęś ze słodką glazurą

Pieczona gęś ze słodką glazurą
Pieczona gęś ze słodką glazurą może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. To danie główne ma 1723 kalorii, 73g białka, oraz 153g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Za $6.39 za porcję, ten przepis okładki 42% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sos sojowy, cebulę, pomarańczową marmoladę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Świąteczna gęś z pomarańczową glazurą, Pieczony Batat z polewą sezamową, oraz Pieczony kurczak-N-słodkie ziemniaki z glazurą Chipotle.

Instrukcje

1
Posyp gęś i wnętrze jamy solą. Dobrze nakłuć skórę widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Umieść pomarańcze, cebulę i czosnek w jamie. Wsuń skrzydła pod Gęś; związać podudzia razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Gęś CałaGęś Cała
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
3
Połóż pierś do góry na ruszcie na brytfannie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
4
Piec bez przykrycia w 350° przez 2-3/4 do 3-1 / 4 godzin lub do momentu, gdy termometr wskaże 180°. Przykryj luźno folią, jeśli Gęś zbyt szybko się zrumieni. W razie potrzeby odsącz tłuszcz z patelni, gdy się gromadzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
W małym rondelku połącz marmoladę, musztardę, sos sojowy, brązowy cukier i pieprz. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż się rozgrzeje. W ciągu ostatnich 15 minut gotowania podlać trochę glazury na gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
6
Umieść gęś na półmisku do serwowania; przykryj i odstaw na 15 minut przed rzeźbieniem. Tuż przed podaniem posmaruj pozostałą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Gęś CałaGęś Cała
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia54
Magazyn