Pieczona gęś ze słodką glazurą

Pieczona gęś ze słodką glazurą
Pieczona gęś ze słodką glazurą może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. To danie główne ma 1723 kalorii, 73g białka, oraz 153g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Za $6.39 za porcję, ten przepis okładki 42% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sos sojowy, cebulę, pomarańczową marmoladę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Świąteczna gęś z pomarańczową glazurą, Pieczony Batat z polewą sezamową, oraz Pieczony kurczak-N-słodkie ziemniaki z glazurą Chipotle.

Instrukcje

1
Posyp gęś i wnętrze jamy solą. Dobrze nakłuć skórę widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
Umieść pomarańcze, cebulę i czosnek w jamie. Wsuń skrzydła pod Gęś; związać podudzia razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Gęś CałaGęś Cała
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
3
Połóż pierś do góry na ruszcie na brytfannie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Piec bez przykrycia w 350° przez 2-3/4 do 3-1 / 4 godzin lub do momentu, gdy termometr wskaże 180°. Przykryj luźno folią, jeśli Gęś zbyt szybko się zrumieni. W razie potrzeby odsącz tłuszcz z patelni, gdy się gromadzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
W małym rondelku połącz marmoladę, musztardę, sos sojowy, brązowy cukier i pieprz. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż się rozgrzeje. W ciągu ostatnich 15 minut gotowania podlać trochę glazury na gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Umieść gęś na półmisku do serwowania; przykryj i odstaw na 15 minut przed rzeźbieniem. Tuż przed podaniem posmaruj pozostałą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Gęś CałaGęś Cała
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia54
Magazyn