Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonej gęsi z octem balsamicznym. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Na $7.54 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz gałązki tymianku, dziedziczne gęsi, cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest znakomite. Spróbuj Chińska Pieczona Gęś, Przyprawiona Pieczona Gęś, oraz Przepis Na Pieczoną Gęś dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Używając małego ostrego noża, zrób małe szczeliny na skórze na piersiach, bokach, nogach i udach każdej gęsi, aby umożliwić uwolnienie tłuszczu podczas pieczenia (nie przebijaj mięsa). Pozostałe pióra szpilek wyciągamy szczypcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
2
Gęsi układać obok siebie na dużym stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
Umieść końcówki skrzydeł i szyjki na patelni. Przechowywać w lodówce odkryte co najmniej 1 dzień i do 2 dni do wyschnięcia skóry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Główną jamę każdej gęsi posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Gęś Cała
6
Umieść połowę gałązek ziół, cytryny, czosnek i cebulę w każdym. Za pomocą małych metalowych szpilek, szczeliny szaszłyków zamknięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cytryna
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
7
Kłaść każdą Gęś, od strony piersi w dół, na stojaku. Przebić skórę z tyłu na całej powierzchni małym ostrym nożem (Nie przekłuwać mięsa).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
8
Pieczone gęsi 1 1/2 godziny. Za pomocą dużej łyżki lub baster żarówki, przenieść tłuszcz zebrany w dnie patelni do miski; pozostawić soki na patelni. Przekręć pierś gęsi do góry. Kontynuuj pieczenie gęsi, aż nogi poruszają się łatwo, skóra wokół ud i piersi jest nadmuchana, a termometr włożony w najgrubszą część uda rejestruje 175 ° F do 180 ° F, o około 2 godziny dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
Baster
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Przenieść na talerz; namiot luźno z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
10
Pozostaw 30 do 45 minut. W razie potrzeby, rezerwy pieczenia patelni z sokami, aby sos patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
11
Pokrój gęsi i podawaj z dojrzałym octem balsamicznym lub sosem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Balsamiczny Postarzany
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Aby uzyskać najlepszą konsystencję i smak, wybierz heirloom geese, które można zamówić w Heritage Foods USA (212-980-6603; heritagefoodsusa.com).