Pieczona Gruszka karmel z sosem jagodowym

Pieczona Gruszka karmel z sosem jagodowym
Pieczony Karmel gruszkowy z sosem jagodowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.96 za porcję. Jedna porcja zawiera 560 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ekstraktu waniliowego, masło, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Karmel Gruszka Brązowy Masło Pieczone Płatki Owsiane, Brandy Berry Sos Karmelowy, oraz Ciasto gruszkowe z polewą Streusel i sosem karmelowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posypać 1 szklanka cukru na dużej patelni ciężkiej. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż cukier stopi się i zmieni kolor na jasnobrązowy. Szybko wlać gorący karmel równomiernie do 6 (4-uncji) ramekinów lub kubków z kremem, przechylając, aby pokryć dno każdego ramekinu; odstawić. (W miarę schładzania syrop karmelowy twardnieje i pęka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Obrać, rdzeń i posiekać gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
3
W średnim rondlu połącz gruszkę, pozostały 1/2 szklanki cukru, wanilię, skórkę cytrynową i sól. Gotować na średnim ogniu 40 minut lub aż gruszka jest bardzo delikatna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Wyjąć z ognia i ostudzić 5 minut. Wymieszać z masłem, mąką i jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5
Łyżka gruszki wymieszać równomiernie do ramekins, naciskając lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Umieść ramekiny na patelni o wymiarach 13 x 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj ciepłą wodę do głębokości 1 cala wokół ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Piec w temperaturze 350 przez 30 do 35 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
9
Sos jagodowy skropić na poszczególne talerze deserowe; ostrza karmelków gruszkowych rozluźnić nożem i obrócić na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Płatków Sugar Smacks8 Szklanek Płatków Sugar Smacks
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
10
Dekorować, w razie potrzeby.
11
Uwaga: do przodu, ostudzić ramekiny do temperatury pokojowej; przykryć i schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Wyjąć z lodówki; odstawić na 30 minut.
13
Piec w temperaturze 350 przez 10 minut. Odwróć na talerze deserowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn