Pieczona flądra z Panko i parmezanem
Pieczona flądra z Panko i parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 346 kalorii, 29g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, tymianek, flądrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać okruchy chleba panko, możesz podążać za tym daniem głównym z Karmelowe Jabłko Crisp jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczona Flądra Parmezan, Pieczona flądra z okruchami parmezanu, oraz Pieczone Patyczki Cukinii W Panko.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmarować Duże, płytkie naczynie do pieczenia.
Ułóż filety z flądry na przygotowanym naczyniu do pieczenia i posmaruj 1 łyżką masła.
Pozostałe 3 łyżki masła połączyć z bułką tartą, parmezanem, solą, pieprzem i tymiankiem w misce; posypać flądrą.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ryby łatwo płatków widelcem, 15 do 20 minut. Ostrożnie przenieś filety na talerz za pomocą szpatułki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.