Pieczona flądra z masłem ziołowo-kaparowym
Pieczona flądra z masłem ziołowo-kaparowym jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 17g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 5. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli i pieprzu, oliwa z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pieczona flądra z koperkiem i kremem kaparowym, Filety z Lucjana z masłem ziołowym i kaparowym, oraz Flądra z sosem Pietruszkowo-kaparowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. lekko mglić sprayem kuchennym naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić filety rybne w jednej warstwie.
Filety umieścić w naczyniu do pieczenia i posypać solą i pieprzem.
W małej miseczce ubić oliwę z oliwek, sok z cytryny i czosnek i skropić rybą.
Piec, aż ryba jest gotowane przez i nie półprzezroczyste, 7 do 10 protokół.
Podczas gotowania ryby rozpuść masło na małej patelni, aż się spieni. Wymieszać z estragonem i kaparami. Szpatułką przełożyć gotowaną rybę na talerze i łyżkę sosu maślanego na wierzchu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.