Pieczona dynia maślana z karmelizowaną cebulą, gorgonzolą i chrupiącą smażoną szałwią
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Pieczona piżma z karmelizowaną cebulą, Gorgonzolanem i chrupiącą smażoną szałwią może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis służy 4 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 125 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cebulę, dyni, liści szałwii, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Quiche z pieczonej dyni z karmelizowaną cebulą, Gorgonzolanem i szałwią, Makaron z dyni i gorgonzolą Rigatoni ze smażoną szałwią, oraz Zapiekane Tacos z dyni z karmelizowaną cebulą i parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić dyni z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Dynię upiec w rozgrzanym piekarniku 177° do miękkości, około 30-40 minut i odstawić.
W międzyczasie rozgrzej olej i rozpuść masło na patelni.
Dodać cebulę i gotować na niskim aż karmelizowane, o 40-60 protokół.
Dodać czosnek i saute przez kilka minut i odstawić.
Roztopić masło na patelni i niech brązowieje.
Dodać liście szałwii i saute aż chrupiące, o 2-3 protokół.
Dodaj wszystko do patelni i wrzucić rumiane masło do herbu i usunąć z ognia, gdy Gorgonzola zaczyna się topić.