Pieczona dymem pierś z indyka z polewą granatowo-Tymiankową

Pieczona w dymie pierś z indyka z polewą z granatu i tymianku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.28 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 482 kalorie, 78g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Mieszanka pieprzu, cukru, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jak solać i palić pierś indyka, Pierś z indyka pieczona z koprem i kminkiem w sosie tymiankowym, oraz Pieczona pierś z indyka w kremowym sosie i żurawinowym sosie z granatów.
Instrukcje
Zrębki moczyć w wodzie 1 godzinę; dobrze spuścić.
Przyciąć nadmiar tłuszczu z Turcji. Rozluźnij skórę od piersi, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz 2 łyżeczki tymianku, 1 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku, dobrze mieszając. Mieszankę tymiankową wcierać pod rozluźnioną skórę.
Rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu; zawirować do płaszcza.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka tymianku, pozostałe 1/2 łyżeczki soli, i szalotka; smażyć przez 2 minuty.
Dodać sok i cukier. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż syropy i zredukowane do około 1/2 szklanki.
Aby przygotować indyka do pośredniego grillowania, zdejmij stojak do grillowania. Rozgrzej grill do średniej wysokości za pomocą obu palników. Po podgrzaniu należy wyłączyć lewy palnik (pozostawić włączony prawy palnik).
Umieść 1 szklankę wiórów drewnianych na elemencie grzejnym po prawej stronie.
Umieść jednorazową patelnię z folii aluminiowej na elemencie grzewczym po lewej (nieogrzewanej) stronie.
Wlać 2 szklanki wody na patelni. Wieszak na grill z natryskiem do gotowania i miejsce na grillu.
Umieść indyka na stojaku grillowym pokrywającym lewy palnik. Przykryć i grillować przez 1 godzinę i 20 minut lub aż termometr zarejestruje 165, obracając się w połowie czasu gotowania.
Dodać pozostałą 1 szklankę wiórów drzewnych w połowie czasu gotowania i szczotkować indyka z połową mieszanki granatu podczas ostatnich 5 minut gotowania.
Odstawić na 30 minut. Wyrzucić skórę.
Podawać z pozostałą mieszanką granatów.