Pieczona dymem pierś z indyka z polewą granatowo-Tymiankową

Pieczona dymem pierś z indyka z polewą granatowo-Tymiankową
Pieczona w dymie pierś z indyka z polewą z granatu i tymianku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.28 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 482 kalorie, 78g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Mieszanka pieprzu, cukru, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jak solać i palić pierś indyka, Pierś z indyka pieczona z koprem i kminkiem w sosie tymiankowym, oraz Pieczona pierś z indyka w kremowym sosie i żurawinowym sosie z granatów.

Instrukcje

1
Zrębki moczyć w wodzie 1 godzinę; dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Przyciąć nadmiar tłuszczu z Turcji. Rozluźnij skórę od piersi, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Połącz 2 łyżeczki tymianku, 1 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku, dobrze mieszając. Mieszankę tymiankową wcierać pod rozluźnioną skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka tymianku, pozostałe 1/2 łyżeczki soli, i szalotka; smażyć przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Dodać sok i cukier. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż syropy i zredukowane do około 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
7
Zdjąć z ognia.
8
Aby przygotować indyka do pośredniego grillowania, zdejmij stojak do grillowania. Rozgrzej grill do średniej wysokości za pomocą obu palników. Po podgrzaniu należy wyłączyć lewy palnik (pozostawić włączony prawy palnik).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
9
Umieść 1 szklankę wiórów drewnianych na elemencie grzejnym po prawej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
10
Umieść jednorazową patelnię z folii aluminiowej na elemencie grzewczym po lewej (nieogrzewanej) stronie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Wlać 2 szklanki wody na patelni. Wieszak na grill z natryskiem do gotowania i miejsce na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Umieść indyka na stojaku grillowym pokrywającym lewy palnik. Przykryć i grillować przez 1 godzinę i 20 minut lub aż termometr zarejestruje 165, obracając się w połowie czasu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
13
Dodać pozostałą 1 szklankę wiórów drzewnych w połowie czasu gotowania i szczotkować indyka z połową mieszanki granatu podczas ostatnich 5 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
14
Połóż indyka na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
15
Odstawić na 30 minut. Wyrzucić skórę.
16
Podawać z pozostałą mieszanką granatów.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia31
Magazyn