Pieczona Czerwona Pasta Chili (Nam Prik Pao) Z " Codziennej Tajskiej Kuchni

Pieczona czerwona pasta Chili (Nam Prik Pao) z " codziennej tajskiej kuchni może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 379 kalorii, 9g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako zupa w bardzo przystępnej cenie dla Super Bowl. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz sfermentowaną pastę z krewetek, olej do gotowania na gorąco, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Stir-Fry krewetki z tajskiej prażonej pasty Chili {Video + Giveaway}, Tajska pasta Chili {spiżarnia obfitości}, oraz Nam Sod (tajska Sałatka wieprzowa) na # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w woku lub patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i szalotki i smażyć aż pachnące, o 30 sekund.
Czosnek i szalotki przenieść do małej miski z łyżką szczelinową. Odstawić. Pozostaw pozostały olej na patelni.
Połącz mielony czerwony pieprz, pasta z krewetek, sos rybny, brązowy cukier, sok z limonki, koncentrat tamaryndowca, woda i zarezerwowany czosnek i szalotka w małym robocie kuchennym. Pulsuj, aż utworzy się gęsta pasta.
Powrót pasty do wok lub patelni i mieszać go do oleju na małym ogniu. Gotować na wolnym ogniu i nadal mieszać, aż mieszanina stanie się gładka, tłusta i połyskująca pasta.