Pieczona czerwona papryka: Salsa Criolla z ogniskiem
Pieczona czerwona papryka: Salsa Criolla z ogniskiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 6 porcjami. Za 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 15g tłuszczu i w sumie 195 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką ocet winny, paprykę, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania, Grillowana papryka z sosem Criolla, oraz Grillowana papryka z sosem Criolla.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej zewnętrzny grill węglowy do średniej wysokości. Natrzyj paprykę olejem i dopraw solą i pieprzem.
Umieść paprykę bezpośrednio na grillu i piecz przez 10 minut, okresowo obracając szczypcami, aby były naprawdę zwęglone i pokryte pęcherzami ze wszystkich stron.
Włóż paprykę do miski, przykryj folią i gotuj na parze przez około 10 minut, aby poluzować Skórki. Wyciągnij rdzenie czerwonej papryki i usuń nasiona. Obierz poczerniałe skórki i rozerwij paprykę w paski; połóż je na półmisku do serwowania.
Umieść cebulę, pomidory, czosnek i pietruszkę na desce do krojenia; posiekaj wszystko na kawałki wielkości kęsa i przesuń miksturę do miski; obficie dopraw solą i pieprzem.
Wlej ocet i olej, dobrze wymieszaj, aby dodać składniki. W razie potrzeby posmakuj i dostosuj przyprawy.
Pieczoną czerwoną paprykę polać salsą i podawać w temperaturze pokojowej z wołowiną lub innymi potrawami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykański można łączyć z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Juve Y Camps Pinot Noir Brut rosé. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Juve Y Camps Pinot Noir Brut Rose]()
Juve Y Camps Pinot Noir Brut Rose
Ta cava uwodzi jasnym wiśniowo-czerwonym kolorem i pięknym musowaniem. Odzwierciedla charakter odmiany, z nutami wiśni i truskawek otoczonymi miodem, tostowym chlebem i lekką kwiecistością. Jest intensywny, świeży i żywiołowy w ustach, z bogatym, aromatycznym wykończeniem. Dobrze komponuje się z makaronem, wędlinami, japońskimi potrawami i wypiekami.