Pieczona cała ryba z sosem Tahini i warzywami Tempura
Pieczona cała ryba z sosem Tahini i warzywami Tempura może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1150 kalorii, 98g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.91 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz wino, pietruszkę, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest to drogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone paczki rybne z sosem cytrynowo-tahini, Pieczona ryba z sosem Tahini i prażonymi orzeszkami piniowymi, oraz Pieczone warzywa w sosie cytrynowym Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Używam 2 patelnie do gotowania 1 dla każdej ryby, kładę taką samą ilość składników wymienionych powyżej na patelnię. Przez to mam na myśli 1/3 szklanki limonki na patelnię 1/2 szklanki wina na patelnię itp. - lub podwoić i podzielić mieszankę równomiernie między Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Połącz sok z limonki, wino, wodę, trawę cytrynową, kolendrę i pietruszkę w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir G
1 Truskawka Bez łuski
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Umieść rybę w naczyniu do pieczenia i zalej mieszaniną, powtarzając na drugą patelnię.Przykryć folią i piec w temperaturze 190c przez 25-30 Min, aż ryba będzie miękka i ugotowana.SOS Tahini.Zmiksuj lub Przetworz składniki Tahini, aż połączysz około minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tahini
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Przełożyć na patelnię i podgrzać, aż sos zgęstnieje i zostanie podgrzany through.To
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Podawać odciągnąć skórę z jednej strony ryby i za pomocą widelca odciągnąć mięso ryb od góry do dołu. Przekonasz się, że płatki off bardzo łatwo i nie powinno skończyć się z wielu kości w mięsie rybnym. Powtórz na drugą stronę, umieść mięso ryb starannie na talerzu i polej sosem tahini.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tahini
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Podawać z warzywami tempura z sosem zanurzeniowym przepis poniżej.Warzywa.Możesz użyć prawie każdej mieszanki warzyw, powyższy przepis to tylko sugestia. Jest to również ten sam sposób, aby owoce morza tempura można również zrobić to jako przystawka z mieszanką owoców morza i warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
7
Wodorosty pokroić w kwadraty 5cm, połówki arkusza i pokroić w paski o szerokości 2cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty Morskie
8
Pędzel paski z wodą i owinąć szczelnie wokół makaronu w środku, rezerwa pęczki makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
9
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta razem, nie powinno to być gładkie ciasto, ale powinno mieć kilka kostek mąki w nim. Najlepiej zrobić tuż przed rozpoczęciem głębokiego smażenia. Zawsze wykonuj z lodem lub schłodzoną wodą i nigdy nie pozostawiaj ciasta na długo przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
10
Rozgrzać olej do umiarkowanie gorącego 170c w woku lub głębokiej patelni. Pokrojone w pył warzywa, z wyjątkiem placów wodorostów, lekko w mące. Placki wodorostów i inne składniki zanurzyć w cieście, odsączyć nadmiar ciasta, głęboko smażyć składniki, partiami na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Wodorosty Morskie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Spuścić na chłonnym papierze. Smażyć tylko małe ilości na raz, aby umożliwić powrót oleju do właściwej temperatury przed dodaniem następnej partii.Na koniec smażymy na głębokim smażeniu pęczki makaronu i podajemy jako dodatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
12
Połączyć wszystkie składniki sosu wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
13
Tempurę podawać natychmiast z pojedynczymi miseczkami sosu do zanurzania.Przepis na Dashi.Jeśli nie możesz uzyskać natychmiastowego dashi, oto przepis na podstawowe dashi. Przepis robi dość dużo, ale jeśli często robisz Japoński, będzie on trzymał w lodówce przez kilka dni i trwał w zamrażarce przez miesiąc, ale straci trochę delikatnego smaku i aromatu.15 g suszonych wodorostów (konbu).1 litr zimnej wody.15 g dużych wędzonych suszonych płatków bonito (katsuobushi).Wytrzyj wodorosty wilgotną szmatką, pokrój na 3-4 duże kawałki.
Umieścić wodorosty w dużym rondlu z wodą, gotować odkryte, o 10 min lub aż tylko o dojść do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Wodorosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
15
Usunąć wodorosty, doprowadzić płyn do wrzenia i dodać kolejne 1/4 szklanki zimnej wody wraz z płatkami bonito, powrócić tylko do wrzenia, natychmiast zdjąć z ognia.Odcedzić dashi przez sito wyłożone muślinem do innej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Bonito
Dashi
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Wodorosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.