Pieczona cała ryba z sosem Tahini i warzywami Tempura

Pieczona cała ryba z sosem Tahini i warzywami Tempura
Pieczona cała ryba z sosem Tahini i warzywami Tempura może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1150 kalorii, 98g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.91 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz wino, pietruszkę, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest to drogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone paczki rybne z sosem cytrynowo-tahini, Pieczona ryba z sosem Tahini i prażonymi orzeszkami piniowymi, oraz Pieczone warzywa w sosie cytrynowym Tahini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Używam 2 patelnie do gotowania 1 dla każdej ryby, kładę taką samą ilość składników wymienionych powyżej na patelnię. Przez to mam na myśli 1/3 szklanki limonki na patelnię 1/2 szklanki wina na patelnię itp. - lub podwoić i podzielić mieszankę równomiernie między Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Połącz sok z limonki, wino, wodę, trawę cytrynową, kolendrę i pietruszkę w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść rybę w naczyniu do pieczenia i zalej mieszaniną, powtarzając na drugą patelnię.Przykryć folią i piec w temperaturze 190c przez 25-30 Min, aż ryba będzie miękka i ugotowana.SOS Tahini.Zmiksuj lub Przetworz składniki Tahini, aż połączysz około minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
TahiniTahini
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Przełożyć na patelnię i podgrzać, aż sos zgęstnieje i zostanie podgrzany through.To
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Podawać odciągnąć skórę z jednej strony ryby i za pomocą widelca odciągnąć mięso ryb od góry do dołu. Przekonasz się, że płatki off bardzo łatwo i nie powinno skończyć się z wielu kości w mięsie rybnym. Powtórz na drugą stronę, umieść mięso ryb starannie na talerzu i polej sosem tahini.
Składniki, których będziesz potrzebować
TahiniTahini
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Podawać z warzywami tempura z sosem zanurzeniowym przepis poniżej.Warzywa.Możesz użyć prawie każdej mieszanki warzyw, powyższy przepis to tylko sugestia. Jest to również ten sam sposób, aby owoce morza tempura można również zrobić to jako przystawka z mieszanką owoców morza i warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
7
Wodorosty pokroić w kwadraty 5cm, połówki arkusza i pokroić w paski o szerokości 2cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
8
Pędzel paski z wodą i owinąć szczelnie wokół makaronu w środku, rezerwa pęczki makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
9
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta razem, nie powinno to być gładkie ciasto, ale powinno mieć kilka kostek mąki w nim. Najlepiej zrobić tuż przed rozpoczęciem głębokiego smażenia. Zawsze wykonuj z lodem lub schłodzoną wodą i nigdy nie pozostawiaj ciasta na długo przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
10
Rozgrzać olej do umiarkowanie gorącego 170c w woku lub głębokiej patelni. Pokrojone w pył warzywa, z wyjątkiem placów wodorostów, lekko w mące. Placki wodorostów i inne składniki zanurzyć w cieście, odsączyć nadmiar ciasta, głęboko smażyć składniki, partiami na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Spuścić na chłonnym papierze. Smażyć tylko małe ilości na raz, aby umożliwić powrót oleju do właściwej temperatury przed dodaniem następnej partii.Na koniec smażymy na głębokim smażeniu pęczki makaronu i podajemy jako dodatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
12
Połączyć wszystkie składniki sosu wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
13
Tempurę podawać natychmiast z pojedynczymi miseczkami sosu do zanurzania.Przepis na Dashi.Jeśli nie możesz uzyskać natychmiastowego dashi, oto przepis na podstawowe dashi. Przepis robi dość dużo, ale jeśli często robisz Japoński, będzie on trzymał w lodówce przez kilka dni i trwał w zamrażarce przez miesiąc, ale straci trochę delikatnego smaku i aromatu.15 g suszonych wodorostów (konbu).1 litr zimnej wody.15 g dużych wędzonych suszonych płatków bonito (katsuobushi).Wytrzyj wodorosty wilgotną szmatką, pokrój na 3-4 duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
DashiDashi
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
WodorostyWodorosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Umieścić wodorosty w dużym rondlu z wodą, gotować odkryte, o 10 min lub aż tylko o dojść do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
WodorostyWodorosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
15
Usunąć wodorosty, doprowadzić płyn do wrzenia i dodać kolejne 1/4 szklanki zimnej wody wraz z płatkami bonito, powrócić tylko do wrzenia, natychmiast zdjąć z ognia.Odcedzić dashi przez sito wyłożone muślinem do innej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
DashiDashi
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
WodorostyWodorosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Składniki

8zdanieszparagi dla niemowlątszparagi dla niemowląt1marchew, kawałki pokroić obieraczką do warzywmarchew, kawałki pokroić obieraczką do warzyw2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikukurydzakukurydza2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprimary dashi (zazwyczaj można kupić ten natychmiast w większości azjatyckich sklepów spożywczych i po prostu przygotować zgodnie z pakietem)primary dashi (zazwyczaj można kupić ten natychmiast w większości azjatyckich sklepów spożywczych i po prostu przygotować zgodnie z pakietem)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino1jajko, lekko pobitejajko, lekko pobite596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeża kolendra, grubo posiekanaświeża kolendra, grubo posiekana2(zima)świeża kolendra, drobno posiekanaświeża kolendra, drobno posiekana3(może być lub przeglądać)świeży imbir, tartyświeży imbir, tarty2(zima)natka pietruszki, drobno posiekananatka pietruszki, drobno posiekana2ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)trawa cytrynowa, świeżo posiekana drobnotrawa cytrynowa, świeżo posiekana drobno796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekki sos sojowylekki sos sojowy796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski2(zima)1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2arkuszeyaki nori (opiekane wodorosty morskie)yaki nori (opiekane wodorosty morskie)1cebula pokrojona w klinycebula pokrojona w kliny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipietruszka posiekana grubopietruszka posiekana grubo2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka pszennamąka pszenna1małepapryka czerwona, posiekana pokrojona w kwadratypapryka czerwona, posiekana pokrojona w kwadraty21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejLucjan czerwony lub 2 średnie morleszeLucjan czerwony lub 2 średnie morlesze8grzyby shiitake, łodygi usunięte i połówkigrzyby shiitake, łodygi usunięte i połówki4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimrożona woda sodowamrożona woda sodowa2(może być lub przeglądać)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1małesłodki ziemniak, pokrojony cienkosłodki ziemniak, pokrojony cienko1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipasta tahinipasta tahini1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej20Orzechy dowolne (posiekane)suszony makaron pszenny, pocięty na pół do dekoracjisuszony makaron pszenny, pocięty na pół do dekoracji

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn