Pieczona brukselka i szalotka z octem balsamicznym

Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Zapiekana brukselka i szalotka z octem balsamicznym może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szalotkę, brukselkę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Smażona brukselka z szalotką, miodem i octem balsamicznym, Balsamiczne pieczone brukselki i szalotki, oraz Pieczone Brukselki Z Octem Balsamicznym, Orzeszkami Pinii I P.
Instrukcje
Dostosuj stojaki piekarnika do górnej i dolnej pozycji środkowej i umieść na każdym z nich ciężką blachę do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 260°.
Wrzucić kiełki, szalotki, oliwa z oliwek, i sól i pieprz do smaku w dużej misce i wrzucić do połączenia. Gdy piekarnik jest gorący, działa szybko, usunąć blachy do pieczenia z ręcznikiem lub rękawicą kuchenną. Podziel mieszankę brukselki równomiernie między obiema tacami, wstrząsając, aby rozprowadzić na jedną równą warstwę. Zwróć patelnie do piekarnika. Pieczeń, aż brukselka są głęboko zwęglone i w pełni miękkie, o 20 minut łącznie, podrzucając kiełki i obracając i wymiany Patelnie góry do dołu w połowie drogi przez gotowanie.
Natychmiast po wyjęciu z piekarnika, skropić kiełki octem balsamicznym i wstrząsnąć, aby pokryć. Doprawić do smaku solą i pieprzem w razie potrzeby i podawać.