Pieczona Alaska Saint Pierre
Pieczona Alaska Saint Pierre może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz grand marnier, masło, białka i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pieczona Alaska, Pieczona Alaska, oraz Pieczona Alaska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić marmoladę do lodów waniliowych w misce drewnianą łyżką do połączenia, a następnie rozprowadzić na 8-calowej patelni do ciasta.
Rozłóż sorbet w innej 8-calowej patelni tortowej. Przykryć Patelnie folią i zamrozić do twardego, co najmniej 3 godzin.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9-calowa patelnia do ciasta i dno linii z okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym, a następnie papierem maślanym.
Mąkę i sól przesiać do miski.
Jajka i cukier podgrzewać w dużej metalowej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody, delikatnie ubijając stale, aż do rozpuszczenia się cukru.
Wyjmij miskę z garnka i dodaj skórkę i likier, a następnie ubijaj mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż będzie bardzo gęsty, blady i potrojony (około 7 minut w mikserze stojącym lub 10 minut w ręcznym). Jeśli używasz wysokiej wąskiej miski, przenieś do dużej szerokiej miski (aby ułatwić składanie). Przełożyć mąkę i sól na jajka w 2 partiach, składając delikatnie, ale dokładnie po każdej partii. Złożyć masło do około 1 Puchar ciasto w małej misce, aż po prostu połączone, następnie złożyć mieszaninę masła do pozostałych ciasto delikatnie, ale dokładnie, aż po prostu połączone.
Rozprowadzić na masełku, wygładzając wierzch.
Piec ciasto, aż drewniany szpikulec lub szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty, około 15 minut. Ostudzić w patelni na stojaku 5 minut, następnie uruchomić cienki nóż między ciastem a stroną patelni i odwrócić stojak nad ciastem. Odwróć ciasto na stojaku i ostudzić całkowicie. Odklej papier.
Pokrój ciasto poziomo na pół długim ząbkowanym nożem, aby uformować 2 Warstwy, a następnie szczelnie owinąć każdą warstwę folią i zamrozić 30 minut.
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu lub odwróconej patelni do ciasta (co najmniej 10 cali, ale wystarczająco małe, aby zmieścić się w zamrażarce). Zanurz patelnię zawierającą mieszankę lodów waniliowych w dużej misce z gorącą wodą na krótko, aby poluzować, 5 do 7 sekund (mieć ręcznik kuchenny gotowy do wytarcia wody), i unmold lody na ciasto. Górną warstwę lodów waniliowych z drugą warstwą ciasta, pokrój bok do góry. Unmold sorbet warstwa na ciasto w ten sam sposób i zamrozić ciasto lodowe do jędrności, około 1 godziny.
Białka i szczyptę soli ubić w dużej misce z oczyszczonymi ubijakami z umiarkowanie dużą prędkością do uzyskania piany, następnie dodać śmietanę z kamienia nazębnego i dalej ubijać, aż białka utrzymają miękkie szczyty.
Dodać trochę cukru na raz, ubijając, i kontynuować ubijanie, aż białka po prostu trzymać sztywne, błyszczące szczyty. Beat in vanilla.
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Przenieś zamrożone ciasto (jeszcze na talerzu lub odwróconej patelni ciasto) do blachy do pieczenia wyłożonej pergaminem lub papierem woskowym i rozprowadzić bezę na torcie, co najmniej 1 cal grubości i mocowując go na górze. Zrób wgłębienie z łyżką stołową w środku bezy na tyle głęboko, aby pasowało do skorupki jajka.
Piec ciasto, aż krawędzie są lekko rumiane, o 5 protokół. Ostrożnie przełożyć ciasto na talerz do serwowania za pomocą 2 metalowych szpatułek i umieścić skorupkę w wgłębieniu.
Likier wlać do skorupki jajka i ostrożnie zapalić zapałką kuchenną. Łyżkę flaming liqueur równomiernie na bezę (flaming liqueur będzie brązowo bezy trochę więcej).
Wyjąć skorupkę i od razu podawać zapiekaną Alaskę.
* Ciasto z lodami i sorbetem, ale bez bezy, można złożyć 2 dni wcześniej i zamrozić, szczelnie owinięte w folię. * Białka w bezie nie będą w pełni ugotowane. Jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy, możesz zastąpić pasteryzowane białka jaj marki Eggology.