Pieczona Alaska Saint Pierre

Pieczona Alaska Saint Pierre
Pieczona Alaska Saint Pierre może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz grand marnier, masło, białka i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pieczona Alaska, Pieczona Alaska, oraz Pieczona Alaska dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubić marmoladę do lodów waniliowych w misce drewnianą łyżką do połączenia, a następnie rozprowadzić na 8-calowej patelni do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
MarmoladaMarmolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozłóż sorbet w innej 8-calowej patelni tortowej. Przykryć Patelnie folią i zamrozić do twardego, co najmniej 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9-calowa patelnia do ciasta i dno linii z okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym, a następnie papierem maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę i sól przesiać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Jajka i cukier podgrzewać w dużej metalowej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody, delikatnie ubijając stale, aż do rozpuszczenia się cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
4
Wyjmij miskę z garnka i dodaj skórkę i likier, a następnie ubijaj mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż będzie bardzo gęsty, blady i potrojony (około 7 minut w mikserze stojącym lub 10 minut w ręcznym). Jeśli używasz wysokiej wąskiej miski, przenieś do dużej szerokiej miski (aby ułatwić składanie). Przełożyć mąkę i sól na jajka w 2 partiach, składając delikatnie, ale dokładnie po każdej partii. Złożyć masło do około 1 Puchar ciasto w małej misce, aż po prostu połączone, następnie złożyć mieszaninę masła do pozostałych ciasto delikatnie, ale dokładnie, aż po prostu połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Mikser StojącyMikser Stojący
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
5
Rozprowadzić na masełku, wygładzając wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec ciasto, aż drewniany szpikulec lub szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty, około 15 minut. Ostudzić w patelni na stojaku 5 minut, następnie uruchomić cienki nóż między ciastem a stroną patelni i odwrócić stojak nad ciastem. Odwróć ciasto na stojaku i ostudzić całkowicie. Odklej papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
NóżNóż
PatelniaPatelnia
7
Pokrój ciasto poziomo na pół długim ząbkowanym nożem, aby uformować 2 Warstwy, a następnie szczelnie owinąć każdą warstwę folią i zamrozić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu lub odwróconej patelni do ciasta (co najmniej 10 cali, ale wystarczająco małe, aby zmieścić się w zamrażarce). Zanurz patelnię zawierającą mieszankę lodów waniliowych w dużej misce z gorącą wodą na krótko, aby poluzować, 5 do 7 sekund (mieć ręcznik kuchenny gotowy do wytarcia wody), i unmold lody na ciasto. Górną warstwę lodów waniliowych z drugą warstwą ciasta, pokrój bok do góry. Unmold sorbet warstwa na ciasto w ten sam sposób i zamrozić ciasto lodowe do jędrności, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
SorbetSorbet
WodaWoda
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Białka i szczyptę soli ubić w dużej misce z oczyszczonymi ubijakami z umiarkowanie dużą prędkością do uzyskania piany, następnie dodać śmietanę z kamienia nazębnego i dalej ubijać, aż białka utrzymają miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać trochę cukru na raz, ubijając, i kontynuować ubijanie, aż białka po prostu trzymać sztywne, błyszczące szczyty. Beat in vanilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CukierCukier
3
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przenieś zamrożone ciasto (jeszcze na talerzu lub odwróconej patelni ciasto) do blachy do pieczenia wyłożonej pergaminem lub papierem woskowym i rozprowadzić bezę na torcie, co najmniej 1 cal grubości i mocowując go na górze. Zrób wgłębienie z łyżką stołową w środku bezy na tyle głęboko, aby pasowało do skorupki jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
5
Piec ciasto, aż krawędzie są lekko rumiane, o 5 protokół. Ostrożnie przełożyć ciasto na talerz do serwowania za pomocą 2 metalowych szpatułek i umieścić skorupkę w wgłębieniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
6
Likier wlać do skorupki jajka i ostrożnie zapalić zapałką kuchenną. Łyżkę flaming liqueur równomiernie na bezę (flaming liqueur będzie brązowo bezy trochę więcej).
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
7
Wyjąć skorupkę i od razu podawać zapiekaną Alaskę.
1
* Ciasto z lodami i sorbetem, ale bez bezy, można złożyć 2 dni wcześniej i zamrozić, szczelnie owinięte w folię. * Białka w bezie nie będą w pełni ugotowane. Jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy, możesz zastąpić pasteryzowane białka jaj marki Eggology.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
LodyLody
SorbetSorbet
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn