Pieczeń z łopatki wieprzowej z cytrusowym Mojo i zielonym sosem
Ten przepis służy 45. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 26 kalorii. Jeśli 18 centów za porcję spada w budżecie, pieczeń z łopatki wieprzowej z cytrusowym Mojo i zielonym sosem może być ogromna bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis do wypróbowania. Jeśli masz sok pomarańczowy, kremowy sos kolendra-limonka, cebula w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kubańskie kanapki z pieczoną wieprzowiną z sosem Mojo, Pieczona łopatka wieprzowa z anyżem gwiazdkowym i sosem sojowym, oraz Schab pieczony z kwaśnym sosem cytrusowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące.
Dodać sok z cytryny i pomarańczy i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Połowę mojo przełożyć do blendera i ostudzić. Przechowywać w lodówce Pozostałe mojo.
Tymczasem w słoiku wstrząśnij czosnkiem i cebulą w proszku, mielonym pieprzem i kminkiem.
Dodaj 2 łyżki suchego rub do mojo w blenderze.
Dodać Worcestershire i 1 łyżka soli i puree marynaty.
Włóż wieprzowinę do zamykanej plastikowej torby 1-galon i dodaj marynatę. Zamknąć worek, wyciskając powietrze i przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub do 24 godzin, obracając od czasu do czasu. Doprowadzić wieprzowinę do temperatury pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 350 i ustaw stojak na patelni.
Wyjąć wieprzowinę z marynaty i osuszyć. Przetrzyj całe mięso pozostałym suchym rub i ustaw je na stojaku. Pieczemy przez 3 godziny, aż do momentu włożenia natychmiastowego termometru w najgrubszą część mięsa 15
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 275 i piecz mięso przez około 3 godziny dłużej, aż będzie bardzo miękkie i natychmiastowy odczyt termometru zarejestruje 18
Wyjmij pieczeń z piekarnika i przykryj folią; pozostaw na 30 minut.
Rozdrobnić mięso, odrzucając kości i nadmiar tłuszczu.
Podawać pieczeń z pozostałym mojo i kremowym sosem Kolendro-limonkowym.