Pieczeń z polędwicy nadziewanej z sosem porzeczkowym
Nadziewane polędwiczki pieczone z sosem porzeczkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje $5.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 30g białka, oraz 40 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, bułkę tartą, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na solid spoonacular wynik 40%. Podobne przepisy obejmują Pieczona wieprzowina z sosem porzeczkowym, Faszerowane schabowe z sosem porzeczkowym, oraz Pieczona polędwiczka wieprzowa faszerowana pikantnymi owocami i warzywami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Rozpuść 2 łyżki masła na patelni. Gotować i mieszać grzyby i czosnek w stopionym maśle do miękkości, około 3 minut.
Zdejmij patelnię z ognia.
Do mieszanki grzybowej wymieszać bułkę tartą, ser pleśniowy, orzechy pistacjowe, żurawinę, pietruszkę, cebulę w proszku i przyprawioną sól.
Wytnij długi kawałek wzdłuż środka polędwicy do 1/2 cala z drugiej strony. Łyżkę farszu w plasterek i złożyć mięso wokół farszu. Polędwiczka zabezpieczona sznurkiem kuchennym.
Polędwicę posmarować oliwą z oliwek, posypać solą. Polędwicę umieścić na patelni do pieczenia.
Piecz w nagrzanym piekarniku, aż termometr natychmiastowy odczyta 140 stopni F (60 stopni C), 35 do 40 minut. Wołowinę luźno przykryj folią aluminiową i pozostaw mięso 15 minut przed krojeniem.
Jak pieczenie wołowiny, wymieszać galaretkę porzeczkową, wino Merlot, bulion wołowy i 2 łyżki masła razem w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gęsty i syropowaty, 35 do 40 minut.
Na półmisku ułożyć plastry wołowiny i skropić sosem porzeczkowym.