Pieczeń wieprzowa ze słodką cebulą-Smaczek z pestek dyni
Pieczeń wieprzowa ze słodką cebulą i pestkami dyni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 3,64 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Jeśli masz cebulę, schab pieczony, brązowy cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona wieprzowina z pikantnym sosem ze słodkiej cebuli, Pieczona wieprzowina ze słodkim sosem cebulowo-rabarbarowym, oraz Sweet Red Onion Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać 1 łyżeczka. sól i 1/2 łyżeczki. pieprz nad wieprzowiną; natrzeć rozmaryn i 1 łyżka. tymianek na wieprzowinie.
Na lekko natłuszczonej patelni ułożyć wieprzowinę.
Wymieszać cebulę, oliwę z oliwek, 1/8 łyżeczki. pieprz, a pozostałe 1/4 łyżeczki. sól do powlekania. Ułóż cebulę wokół wieprzowiny.
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut; obniżyć temperaturę piekarnika do 37
Piec jeszcze 50 minut lub do momentu włożenia termometru mięsnego do najgrubszej porcji 145, mieszając raz cebulę.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia; przykryć luźno folią aluminiową i odstawić na 10 minut przed krojeniem.
Tymczasem grubo posiekać cebulę; przenieść do miski. Wymieszać ocet, brązowy cukier, a pozostałe 1 łyżeczka. tymianek. Przed podaniem wymieszać z pestkami dyni.
Podawać wieprzowinę z smakiem.