Pieczeń mamusi Neely
Pieczeń mamusi Neely może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 48g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 2,77 zł za porcję. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Mieszanka pasty pomidorowej, wina, gałązek tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Powolna Kuchenka Balsamiczna Pieczeń Garnkowa, Easy Balsamic Beef Pot Roast-Low Carb & Gluten Free, oraz Instant Pot Chicken Pot Pie Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pieczeń przyprawiamy ze wszystkich stron solą i pieprzem.
W holenderskim piecu na średnim ogniu podgrzać olej roślinny i podsmażyć pieczeń ze wszystkich stron.
Dodać cebulę, czosnek i koncentrat pomidorowy i gotować, aż lekko zabarwione.
Dodaj wino, wywar, tymianek i liście laurowe. Doprowadzić płyn do gotowania na wolnym ogniu, przykryć i umieścić w piekarniku.
Pieczemy 1 1/2 godziny, a następnie dodajemy marchewkę. Nadal gotować przez 1 więcej godzin.
Przenieś pieczeń na deskę do krojenia i pozostaw na 15 do 20 minut. Pokroić i ułożyć na półmisku. Odtłuścić tłuszcz z płynu do duszenia i podawać z pieczeniem.
Dekoruj natką pietruszki.