Pieczeń Kminkowa
Pieczeń z kminkiem to danie główne dla 8 osób. Za 1,98 dolara za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 408 kalorii , 34 g białka i 26 g tłuszczu . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 55 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i דל פחמימות,zną . Jeśli masz pod ręką wodę, skrobię kukurydzianą, olej rzepakowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 55% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują pieczeń wołową z kminkiem w garnku , pieczeń wołową z kminkiem oraz pieczoną kapustę z jabłkami i kminkiem .
Instrukcje
W holenderskim piekarniku usmaż na rumiano na oleju ze wszystkich stron na średnim ogniu; odpływ. W dużej misce wymieszaj cebulę, marchewkę, cydr, kminek, czosnek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; polać pieczeń. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 do 2-1/2 godziny lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Usuń pieczeń i warzywa; trzymaj się ciepło. Odcedź sok z patelni do miarki o pojemności 2 szklanek. Odtłuszczony tłuszcz; dodać tyle wody, aby zmierzyć 2 szklanki. Wróć do holenderskiego piekarnika.
Połącz skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż będzie gładka; stopniowo dodawaj do soków z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdejmij z ognia; wymieszać ze śmietaną oraz pozostałą solą i pieprzem.
Podawać z pieczenią i warzywami.