Pieczeń Garnkowa
Pieczeń może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 78g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 855 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.53 za porcję. 3725 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką olej z pestek winogron, kilka marchwi, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Powolna Kuchenka Balsamiczna Pieczeń Garnkowa, Easy Balsamic Beef Pot Roast-Low Carb & Gluten Free, oraz Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Użyj garnka z grubym dnem (odpornego na pieczenie, jeśli zamierzasz gotować w piekarniku), takiego jak holenderski piekarnik, wystarczająco duży, aby pomieścić pieczeń i warzywa.
Podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu (wystarczająco gorąco, aby usmażyć mięso). Pieczeń osuszyć ręcznikami papierowymi.
Posyp i natrzyj solą, pieprzem i włoską przyprawą na całym mięsie. Brązowy pieczeń w garnku, na całym, kilka minut z każdej strony. Nie ruszaj pieczeń, gdy strona jest brązowieje, albo nie będzie dobrze brązowy.2 gdy pieczeń jest rumiana, zdjąć z patelni i ustawić na talerzu.
Dodaj cebulę na patelnię i gotuj przez około 5 do 10 minut, aż zaczną brązowieć.
Dodać czosnek i marchew, aby usiąść na cebuli. Ułożyć pieczeń na cebuli, czosnku i marchwi.
Dodaj 1/2 szklanki czerwonego wina.
Dodaj liść laurowy. Kryć się. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie dostosować ciepło do najniższego możliwego ciepła, aby utrzymać niskie gotowanie po przykryciu (pieczeń gotujemy na ciepłym ustawieniu naszego zasięgu elektrycznego)*. (Jeśli gotujesz w piekarniku, najpierw gotuj na wolnym ogniu na płycie kuchennej, a następnie włóż do piekarnika, Uruchom temperaturę w temperaturze 149° przez 15 minut, a następnie upuść ją do250 przez pierwszą godzinę, a następnie 225° po tym.) 3 gotować przez 3 1/2 do 4 1/2 godziny, lub dłużej, aż mięso będzie miękkie. (Jeśli używasz szybkowaru, skróć czas o połowę).Po gotowaniu 3 1/2 godziny. Zwróć uwagę, ile płynu zostało uwolnione przez mięso. Pochodzi to z powolnego gotowania w bardzo niskiej temperaturze. Jeśli twoja pieczeń jest zbyt sucha, upewnij się, że patelnia, której używasz, ma ciasną pokrywę i że gotujesz na najniższym możliwym ogniu,aby utrzymać niskie gotowanie.Zaproponuj podawanie z fasolką szparagową i ziemniakami*jeśli używasz gazu, możesz napotkać trudności z wystarczająco niskim płomieniem. Wskazówka, którą ostatnio czytałem w Cook ' s Illustrated, sugeruje ciasne zwijanie folii aluminiowej, kształtowanie jej w chudy pączek i umieszczanie jej na palniku, aby stworzyć nieco większą odległość między zakresem a patelnią. Jeśli masz jeden z tych wysokich zakresów BTU, polecam gotowanie pieczeń w piekarniku zamiast.