Pieczenie ziemniaków z karczochem i boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj Karczoch i boczek piecz ziemniaki spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.63 za porcję. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 21g białka, oraz 25 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mleko, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Puree Ziemniaczane Karczoch Piec, Boczek Ziemniaczany Piec, oraz Boczek Ziemniaczany Zapiekanka Serowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spray 8-calowy kwadratowy (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z nieprzywierającym sprayem do gotowania. Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry.
Usuń boczek z patelni; odcedzić na ręczniku papierowym.
W dużej misce, połączyć gotowany boczek, ziemniaki i 1 szklanka sera; wrzucić do wymieszania.
Połowę mieszanki ziemniaków rozłożyć w rozpylonym naczyniu do pieczenia. Top z karczochów i pozostałej mieszanki ziemniaków.
W tej samej dużej misce, ubić jajka, mleko, czosnek-pieprz i sól, aż dobrze wymieszane.
Wlać mieszaninę ziemniaków.
Posypać pozostałą 1/2 szklanki sera. Przykryć folią; przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin lub na noc.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Piec pod przykryciem przez 45 minut.
Odkryj naczynie do pieczenia; ułóż plasterki pomidora na górze.
Piec odkryte dodatkowe 15 do 20 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.