Pieczenie Chleba: Kolczasty Bochenek
Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 105 kalorii. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 35 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka mąki chlebowej, ziemniaków instant, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wypiek Chleba: Chleb Owsiano-Pszenny, Pieczenie chleba: trzy ciasta splecione w jeden bochenek, oraz Orange You Spiky dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wodę, cukier, drożdże i 1 szklankę mąki w misce miksera stojącego.
Dobrze wymieszać i odstawić na 20 minut.
Dodaj resztę mąki, błyskawiczne tłuczone ziemniaki i sól. Zagniataj hakiem ciasta, aż będzie gładkie i elastyczne
Dodaj oliwę z oliwek i kontynuuj wyrabianie, aż olej zostanie włączony. Uformować ciasto w kulkę, skropić oliwą z oliwek i odstawić do miski. Przykryć folią i odstawić do podwojenia, około 40 minut.
Mąkę powierzchnię pracy, Rozgrzej piekarnik do 375 stopni, i linii blachy do pieczenia z pergaminem. Jeśli chcesz chrupiącą skórkę, umieść patelnię z gorącą wodą na dolnej półce piekarnika. Stworzy to parę potrzebną do chrupiącego skórki.
Ciasto rozwałkować i podzielić na pół. Uformuj każdą połowę w kłodę o długości około 13 cali.
Umieść dzienniki na blasze do pieczenia. Przykryć folią i odstawić do podwojenia bochenków, około 20 minut.
Za pomocą ostrych nożyczek, zaczynając od jednego końca ciasta, wykonaj serię cięć ciasta pod kątem 45 stopni co najmniej 3/4 drogi przez ciasto.
Podczas każdego cięcia przesuń wycięte kawałki na jedną stronę, a następnie na drugą, na przemian ...
... aż dojdziesz do końca ciasta.
Pieczemy bochenki w temperaturze 375 stopni, aż będą ładnie zarumienione, około 25 minut.
Niech bochenki chłodzi się całkowicie na stojaku.