Pieczenie Chleba: Chleb Wirowy Pomidorowo-Pesto
Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli 39 centów za porcję spada budżet, Pieczenie chleba: pomidorowo-Pesto Zawirowany chleb może być wybitny wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Mieszanka soli, mąki chlebowej, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 166 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczenie Chleba: Chleb Wirowy Z Masłem Jabłkowym, Wypiek chleba: pomidor, ser i boczek, oraz Chleb Wirowy Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera stojącego, połączyć drożdże, wodę, cukier i 1 szklankę mąki.
Ubij, aby połączyć i pozostaw na 30 minut.
Dodać resztę mąki chlebowej wraz z kaszą manną i solą. Zagniataj hakiem do momentu, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Dodać olej czosnkowy i oliwę z oliwek i kontynuować ugniatanie, aż oba zostaną całkowicie włączone. Ciasto uformować w kulkę, skropić niewielką ilością oliwy i odstawić do miski. Przykryj miskę folią i odstaw na 30 minut.
Mąki powierzchni roboczej, linii blachy do pieczenia z kawałkiem pergaminu, i rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Ciasto obrócić i uformować w szorstki prostokąt. Za pomocą wałka do ciasta zwiń go do prostokąta o szerokości około 18 cali i wysokości 15 cali. ustaw go tak, aby jeden z dłuższych boków był zwrócony do ciebie.
Za pomocą pędzla do ciasta, palców lub tylnej części łyżki, rozprowadź koncentrat pomidorowy na dolnej połowie ciasta, pozostawiając około 1/2 cala odkrytego wzdłuż krawędzi. Zagnieść odkryte ciasto na ciasto pokryte pomidorami. Teraz masz kawałek ciasta, który ma około 18 cali szerokości na 7 1/2 cala wysokości. Użyj wałka do ciasta, aby spłaszczyć złożoną krawędź i upewnić się, że ciasto jest równomiernie grube.
Rozłóż pesto na cieście pozostawiając około 1/2 cala odkrytą na dalekiej krawędzi (złożonej krawędzi).
Rozwałkuj ciasto w stylu jelly-roll, zaczynając od najbliższej krawędzi i przesuwając się w kierunku krawędzi, którą pozostawiłeś odkrytą. Nie obracaj go zbyt mocno. Kiedy dojdziesz do skrajnej krawędzi, uszczelnij szew.
Umieścić ciasto na szwie blachy do pieczenia w dół i dostosować go tak, że jest równomiernie grube. Uformuj go w pierścień i uszczelnij końce razem. Przykryć folią i odstawić, aż podwoi się jej rozmiar-około 45 minut.
Ukoś wierzch bochenka i piec w temperaturze 350 stopni, aż ładnie rumiane, o 40 protokół.
Niech Bochenek ostygnie na stojaku przed krojeniem.