Pieczarki faszerowane małżami
Przepis na Pieczarki Faszerowane Małżami można przygotować w około 40 minut . Za 42 centy za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przystawka ma 146 kalorii , 4 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 24 osób. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Mieszanka masła, papryki, parmezanu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę peskatariańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy to Klasyczny sos z małżami , Lekka zupa z małżami i Nowoangielska zupa z małżami .
Instrukcje
Usuń trzonki grzybów (wyrzuć lub zachowaj do innego wykorzystania); odłóż kapelusze na bok. W dużej misce wymieszaj małże, bułkę tartą, parmezan, zieloną paprykę, cebulę, czosnek, włoską przyprawę, pietruszkę i pieprz. Wymieszaj z 3/4 szklanki masła. Napełnij każdy kapelusz grzyba około 1 łyżką mieszanki z małży.
Umieścić w nieposmarowanej blasze do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal.
Posyp serem mozzarella, skrop resztą masła.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20–25 minut lub do lekkiego zrumienienia.