Czekoladowe solone karmelowe pianki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 64 porcje z 181 kalorii, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, sproszkowaną żelatynę, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Czekolada Zanurzona Solony Karmel Biscotti, Solone karmelowe toffi Kokosowe makaroniki zanurzone w czekoladzie, oraz Pianki Solone Karmelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Szczotkuj dno i boki 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia olejem roślinnym. Używając małego Sitka o drobnych oczkach, obficie odkurz patelnię cukrem cukierniczym, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Sito
2
Umieść 2/3 szklanki wody w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Posyp żelatynę do miski i krótko zamieszaj, aby upewnić się, że cała żelatyna ma kontakt z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Niech zmiękcz podczas dokonywania syrop cukrowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Cukrowy
5
W małym rondlu, doprowadzić 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu i zachować gorące, pokryte. W międzyczasie, w ciężkim rondlu 3 - do 4-ćwiartkowym, połącz granulowany cukier i 1/2 szklanki wody i umieść na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Po rozpuszczeniu cukru, przestać mieszać i doprowadzić syrop do wrzenia, myjąc boki patelni od czasu do czasu szczotką do ciast zanurzoną w zimnej wodzie. Gotować, aż syrop zacznie karmelizować. Kontynuuj gotowanie, delikatnie obracając patelnię raz lub dwa razy, aż syrop uzyska głęboki złoty karmelowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Kolor Karmelowy
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
6
Wyjmij patelnię z ognia, a stojąc z powrotem, ostrożnie dodaj 1/2 szklanki gorącej wody—będzie się bąbelkować i parować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Ubić karmel na gładką masę, następnie ubić syrop kukurydziany i sól. Odstawić patelnię do umiarkowanego ciepła i doprowadzić syrop cukrowy do wrzenia. Włóż termometr cukierkowy do wrzącego syropu cukrowego i kontynuuj gotowanie (mieszanina może się spienić, więc w razie potrzeby lekko obniżyć temperaturę), bez mieszania, aż termometr zarejestruje 116° (etap miękkiej piłki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Cukrowy
Syrop Kukurydziany
Karmel
Cukierki Sour Brite Octopus
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Termometr Kuchenny
Trzepaczka
Patelnia
8
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić na krótko, aż pęcherzyki lekko się rozproszą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Mikser z małą prędkością wlać gorący syrop do zmiękczonej żelatyny w cienkim strumieniu po bokach miski. Stopniowo zwiększaj prędkość miksera do wysokiej i ubijaj, aż pianka będzie bardzo gruba i utworzy grubą wstążkę, gdy trzepaczka zostanie podniesiona, około 5 minut. Beat in the vanilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pianki
żelatyna
Wanilia
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Zeskrobać piankę na przygotowaną patelnię (będzie bardzo lepka) i za pomocą mokrych opuszków palców równomiernie rozprowadzić i wygładzić wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pianki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Odstawić, odsłonięty, w temperaturze pokojowej, aż powierzchnia nie jest już lepki i można delikatnie odciągnąć prawoślazu z boków patelni opuszkami palców, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Odkurz deskę do krojenia cukrem cukierniczym. Użyj gumowej szpatułki, aby wyciągnąć boki pianki z krawędzi patelni (użyj szpatułki, aby poluzować piankę z dna patelni, jeśli to konieczne) i odwróć na deskę do krojenia. Wierzch polać cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Pianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Szpatułka
Patelnia
13
Posmaruj długi cienki nóż lub nóż szefa kuchni olejem roślinnym i pyłem z cukrem cukierniczym, aby zapobiec przywieraniu; w razie potrzeby Kontynuuj Odkurzanie noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
14
Pokrój wzdłuż na 8 pasków, następnie poprzecznie na ósemki, tworząc łącznie 64 kwadraty. (W przypadku większych pianek pokrój wzdłuż na 6 pasków, następnie poprzecznie na szóstki, tworząc łącznie 36 kwadratów.) Nakładać pianki, pojedynczo, w cukrze cukierniczym, za pomocą szczotki do ciast, aby usunąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Pianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
15
W suchej metalowej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą roztopić czekoladę i skrócić, mieszając, aż będzie gładka. Praca z jednym prawoślazu na raz, szczotkować prawoślazu ponownie, aby usunąć nadmiar cukru cukierników, a następnie zanurzyć jedną gładką stronę około 1/4 cala do czekolady, aby pokryć go, skrobanie nadmiar czekolady na krawędzi miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Pianki
Skracanie
Czekolada
Woda
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
16
Posypać czekoladą stronie ptasie mleczko z kilkoma płatkami soli morskiej, a następnie przenieść, czekolada stronie do góry, do stojaka z drutu ustawionego na blasze do pieczenia i odstawić, aż czekolada jest ustawiona. DO AHEAD: pianki-bez czekolady - można przechowywać, warstwowo między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu w hermetycznym pojemniku w suchym miejscu w chłodnej temperaturze pokojowej, przez 1 miesiąc. Pianki zanurzone w czekoladzie mogą być przechowywane w ten sam sposób, ale będą przechowywane tylko przez około 2 dni.