Pianki Karmelowe Solone W Czekoladzie
Czekoladowe solone karmelowe pianki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 64 porcje z 181 kalorii, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, sproszkowaną żelatynę, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Czekolada Zanurzona Solony Karmel Biscotti, Solone karmelowe toffi Kokosowe makaroniki zanurzone w czekoladzie, oraz Pianki Solone Karmelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szczotkuj dno i boki 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia olejem roślinnym. Używając małego Sitka o drobnych oczkach, obficie odkurz patelnię cukrem cukierniczym, wybijając nadmiar.
Umieść 2/3 szklanki wody w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.
Posyp żelatynę do miski i krótko zamieszaj, aby upewnić się, że cała żelatyna ma kontakt z wodą.
Niech zmiękcz podczas dokonywania syrop cukrowy.
W małym rondlu, doprowadzić 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu i zachować gorące, pokryte. W międzyczasie, w ciężkim rondlu 3 - do 4-ćwiartkowym, połącz granulowany cukier i 1/2 szklanki wody i umieść na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Po rozpuszczeniu cukru, przestać mieszać i doprowadzić syrop do wrzenia, myjąc boki patelni od czasu do czasu szczotką do ciast zanurzoną w zimnej wodzie. Gotować, aż syrop zacznie karmelizować. Kontynuuj gotowanie, delikatnie obracając patelnię raz lub dwa razy, aż syrop uzyska głęboki złoty karmelowy kolor.
Wyjmij patelnię z ognia, a stojąc z powrotem, ostrożnie dodaj 1/2 szklanki gorącej wody—będzie się bąbelkować i parować.
Ubić karmel na gładką masę, następnie ubić syrop kukurydziany i sól. Odstawić patelnię do umiarkowanego ciepła i doprowadzić syrop cukrowy do wrzenia. Włóż termometr cukierkowy do wrzącego syropu cukrowego i kontynuuj gotowanie (mieszanina może się spienić, więc w razie potrzeby lekko obniżyć temperaturę), bez mieszania, aż termometr zarejestruje 116° (etap miękkiej piłki).
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić na krótko, aż pęcherzyki lekko się rozproszą.
Mikser z małą prędkością wlać gorący syrop do zmiękczonej żelatyny w cienkim strumieniu po bokach miski. Stopniowo zwiększaj prędkość miksera do wysokiej i ubijaj, aż pianka będzie bardzo gruba i utworzy grubą wstążkę, gdy trzepaczka zostanie podniesiona, około 5 minut. Beat in the vanilla.
Zeskrobać piankę na przygotowaną patelnię (będzie bardzo lepka) i za pomocą mokrych opuszków palców równomiernie rozprowadzić i wygładzić wierzch.
Odstawić, odsłonięty, w temperaturze pokojowej, aż powierzchnia nie jest już lepki i można delikatnie odciągnąć prawoślazu z boków patelni opuszkami palców, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Odkurz deskę do krojenia cukrem cukierniczym. Użyj gumowej szpatułki, aby wyciągnąć boki pianki z krawędzi patelni (użyj szpatułki, aby poluzować piankę z dna patelni, jeśli to konieczne) i odwróć na deskę do krojenia. Wierzch polać cukrem cukierniczym.
Posmaruj długi cienki nóż lub nóż szefa kuchni olejem roślinnym i pyłem z cukrem cukierniczym, aby zapobiec przywieraniu; w razie potrzeby Kontynuuj Odkurzanie noża.
Pokrój wzdłuż na 8 pasków, następnie poprzecznie na ósemki, tworząc łącznie 64 kwadraty. (W przypadku większych pianek pokrój wzdłuż na 6 pasków, następnie poprzecznie na szóstki, tworząc łącznie 36 kwadratów.) Nakładać pianki, pojedynczo, w cukrze cukierniczym, za pomocą szczotki do ciast, aby usunąć nadmiar.
W suchej metalowej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą roztopić czekoladę i skrócić, mieszając, aż będzie gładka. Praca z jednym prawoślazu na raz, szczotkować prawoślazu ponownie, aby usunąć nadmiar cukru cukierników, a następnie zanurzyć jedną gładką stronę około 1/4 cala do czekolady, aby pokryć go, skrobanie nadmiar czekolady na krawędzi miski.
Posypać czekoladą stronie ptasie mleczko z kilkoma płatkami soli morskiej, a następnie przenieść, czekolada stronie do góry, do stojaka z drutu ustawionego na blasze do pieczenia i odstawić, aż czekolada jest ustawiona. DO AHEAD: pianki-bez czekolady - można przechowywać, warstwowo między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu w hermetycznym pojemniku w suchym miejscu w chłodnej temperaturze pokojowej, przez 1 miesiąc. Pianki zanurzone w czekoladzie mogą być przechowywane w ten sam sposób, ale będą przechowywane tylko przez około 2 dni.