Pianki Karmelowe Solone W Czekoladzie

Pianki Karmelowe Solone W Czekoladzie
Czekoladowe solone karmelowe pianki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 64 porcje z 181 kalorii, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, sproszkowaną żelatynę, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Czekolada Zanurzona Solony Karmel Biscotti, Solone karmelowe toffi Kokosowe makaroniki zanurzone w czekoladzie, oraz Pianki Solone Karmelowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szczotkuj dno i boki 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia olejem roślinnym. Używając małego Sitka o drobnych oczkach, obficie odkurz patelnię cukrem cukierniczym, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SitoSito
2
Umieść 2/3 szklanki wody w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Posyp żelatynę do miski i krótko zamieszaj, aby upewnić się, że cała żelatyna ma kontakt z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Niech zmiękcz podczas dokonywania syrop cukrowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
5
W małym rondlu, doprowadzić 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu i zachować gorące, pokryte. W międzyczasie, w ciężkim rondlu 3 - do 4-ćwiartkowym, połącz granulowany cukier i 1/2 szklanki wody i umieść na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Po rozpuszczeniu cukru, przestać mieszać i doprowadzić syrop do wrzenia, myjąc boki patelni od czasu do czasu szczotką do ciast zanurzoną w zimnej wodzie. Gotować, aż syrop zacznie karmelizować. Kontynuuj gotowanie, delikatnie obracając patelnię raz lub dwa razy, aż syrop uzyska głęboki złoty karmelowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
6
Wyjmij patelnię z ognia, a stojąc z powrotem, ostrożnie dodaj 1/2 szklanki gorącej wody—będzie się bąbelkować i parować.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Ubić karmel na gładką masę, następnie ubić syrop kukurydziany i sól. Odstawić patelnię do umiarkowanego ciepła i doprowadzić syrop cukrowy do wrzenia. Włóż termometr cukierkowy do wrzącego syropu cukrowego i kontynuuj gotowanie (mieszanina może się spienić, więc w razie potrzeby lekko obniżyć temperaturę), bez mieszania, aż termometr zarejestruje 116° (etap miękkiej piłki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
KarmelKarmel
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
8
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić na krótko, aż pęcherzyki lekko się rozproszą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Mikser z małą prędkością wlać gorący syrop do zmiękczonej żelatyny w cienkim strumieniu po bokach miski. Stopniowo zwiększaj prędkość miksera do wysokiej i ubijaj, aż pianka będzie bardzo gruba i utworzy grubą wstążkę, gdy trzepaczka zostanie podniesiona, około 5 minut. Beat in the vanilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
żelatynażelatyna
WaniliaWanilia
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Zeskrobać piankę na przygotowaną patelnię (będzie bardzo lepka) i za pomocą mokrych opuszków palców równomiernie rozprowadzić i wygładzić wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Odstawić, odsłonięty, w temperaturze pokojowej, aż powierzchnia nie jest już lepki i można delikatnie odciągnąć prawoślazu z boków patelni opuszkami palców, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Odkurz deskę do krojenia cukrem cukierniczym. Użyj gumowej szpatułki, aby wyciągnąć boki pianki z krawędzi patelni (użyj szpatułki, aby poluzować piankę z dna patelni, jeśli to konieczne) i odwróć na deskę do krojenia. Wierzch polać cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
13
Posmaruj długi cienki nóż lub nóż szefa kuchni olejem roślinnym i pyłem z cukrem cukierniczym, aby zapobiec przywieraniu; w razie potrzeby Kontynuuj Odkurzanie noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
14
Pokrój wzdłuż na 8 pasków, następnie poprzecznie na ósemki, tworząc łącznie 64 kwadraty. (W przypadku większych pianek pokrój wzdłuż na 6 pasków, następnie poprzecznie na szóstki, tworząc łącznie 36 kwadratów.) Nakładać pianki, pojedynczo, w cukrze cukierniczym, za pomocą szczotki do ciast, aby usunąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
15
W suchej metalowej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą roztopić czekoladę i skrócić, mieszając, aż będzie gładka. Praca z jednym prawoślazu na raz, szczotkować prawoślazu ponownie, aby usunąć nadmiar cukru cukierników, a następnie zanurzyć jedną gładką stronę około 1/4 cala do czekolady, aby pokryć go, skrobanie nadmiar czekolady na krawędzi miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
PiankiPianki
SkracanieSkracanie
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
16
Posypać czekoladą stronie ptasie mleczko z kilkoma płatkami soli morskiej, a następnie przenieść, czekolada stronie do góry, do stojaka z drutu ustawionego na blasze do pieczenia i odstawić, aż czekolada jest ustawiona. DO AHEAD: pianki-bez czekolady - można przechowywać, warstwowo między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu w hermetycznym pojemniku w suchym miejscu w chłodnej temperaturze pokojowej, przez 1 miesiąc. Pianki zanurzone w czekoladzie mogą być przechowywane w ten sam sposób, ale będą przechowywane tylko przez około 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
CzekoladaCzekolada
Sól MorskaSól Morska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje64
Ocena Zdrowia0
Magazyn