Pianki Cytrynowe
Pianki cytrynowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 64. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cytryny, barwniki spożywcze, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ciasto Cytrynowe Z Pianką, Pianki, oraz Pianki Jajeczne Nog dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szczotkuj dno i boki 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia olejem roślinnym. Używając małego Sitka o drobnych oczkach, obficie odkurz patelnię cukrem cukierniczym, wybijając nadmiar.
Używając obieraczki do warzyw, usuń skórkę z cytryn w paski, a następnie użyj małego ostrego noża, aby usunąć białą skórkę z spodów Skórki. Zarezerwuj cytryny. Drobno posiekać skórkę, a następnie przenieść do miski robota kuchennego i dodać cukier granulowany. Proces, aż skórka jest drobno zmielone, 1 do 2 minut.
Wycisnąć i odcedzić tyle soku z cytryn, aby odmierzyć 1/2 szklanki i przenieść do miski miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.
Dodaj 2 łyżki wody, następnie posyp żelatynę do miski i krótko wymieszaj, aby upewnić się, że cała żelatyna ma kontakt z sokiem z cytryny i wodą.
Niech zmiękcz podczas dokonywania syrop cukrowy.
W ciężkim rondlu 3-do 4-ćwiartkowym połącz mieszaninę cukru ze skórką z syropem kukurydzianym, solą i 1/2 szklanki wody.
Umieścić na umiarkowanym ogniu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Włóż termometr cukierkowy do wrzącego syropu cukrowego i kontynuuj gotowanie (mieszanina może się spienić, więc w razie potrzeby lekko obniżyć temperaturę), bez mieszania, aż termometr zarejestruje 116° (etap miękkiej piłki).
Wyjmij rondel z ognia i odstaw na krótko, aż pęcherzyki lekko się rozproszą.
Mikser z małą prędkością wlać gorący syrop cukrowy do zmiękczonej żelatyny w cienkim strumieniu po bokach miski. Stopniowo zwiększaj prędkość miksera do wysokiej i ubijaj, aż pianka będzie bardzo gruba i utworzy grubą wstążkę, gdy trzepaczka zostanie podniesiona, około 5 minut. Beat w barwniku spożywczym, dodając więcej dla ciemniejszego żółtego koloru.
Zeskrobać piankę na przygotowaną patelnię (będzie bardzo lepka) i za pomocą mokrych opuszków palców równomiernie rozprowadzić i wygładzić wierzch.
Odstawić, odsłonięte w temperaturze pokojowej, aż powierzchnia nie jest już lepki i można delikatnie odciągnąć prawoślazu z boków patelni opuszkami palców, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Odkurz deskę do krojenia cukrem cukierniczym. Użyj gumowej szpatułki, aby wyciągnąć boki pianki z krawędzi patelni (użyj szpatułki, aby poluzować piankę z dna patelni, jeśli to konieczne) i odwróć na deskę do krojenia. Wierzch polać cukrem cukierniczym.
Posmaruj długi cienki nóż lub nóż szefa kuchni olejem roślinnym i pyłem z cukrem cukierniczym, aby zapobiec przywieraniu; w razie potrzeby Kontynuuj Odkurzanie noża.
Pokrój wzdłuż na 8 pasków, następnie poprzecznie na ósemki, tworząc łącznie 64 kwadraty. (W przypadku większych pianek pokrój wzdłuż na 6 pasków, następnie poprzecznie na szóstki, tworząc łącznie 36 kwadratów.) Nakładać pianki, pojedynczo, w cukrze cukierniczym, za pomocą szczotki do ciast, aby usunąć nadmiar. DO AHEAD: pianki można przechowywać, warstwowo między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu w hermetycznym pojemniku w suchym miejscu w chłodnej temperaturze pokojowej, przez 1 miesiąc.