Pianki Cytrynowe

Pianki Cytrynowe
Pianki cytrynowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 64. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cytryny, barwniki spożywcze, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ciasto Cytrynowe Z Pianką, Pianki, oraz Pianki Jajeczne Nog dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szczotkuj dno i boki 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia olejem roślinnym. Używając małego Sitka o drobnych oczkach, obficie odkurz patelnię cukrem cukierniczym, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SitoSito
2
Używając obieraczki do warzyw, usuń skórkę z cytryn w paski, a następnie użyj małego ostrego noża, aby usunąć białą skórkę z spodów Skórki. Zarezerwuj cytryny. Drobno posiekać skórkę, a następnie przenieść do miski robota kuchennego i dodać cukier granulowany. Proces, aż skórka jest drobno zmielone, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
WarzywaWarzywa
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Robot KuchennyRobot Kuchenny
NóżNóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wycisnąć i odcedzić tyle soku z cytryn, aby odmierzyć 1/2 szklanki i przenieść do miski miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj 2 łyżki wody, następnie posyp żelatynę do miski i krótko wymieszaj, aby upewnić się, że cała żelatyna ma kontakt z sokiem z cytryny i wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Niech zmiękcz podczas dokonywania syrop cukrowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
6
W ciężkim rondlu 3-do 4-ćwiartkowym połącz mieszaninę cukru ze skórką z syropem kukurydzianym, solą i 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Umieścić na umiarkowanym ogniu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Włóż termometr cukierkowy do wrzącego syropu cukrowego i kontynuuj gotowanie (mieszanina może się spienić, więc w razie potrzeby lekko obniżyć temperaturę), bez mieszania, aż termometr zarejestruje 116° (etap miękkiej piłki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
8
Wyjmij rondel z ognia i odstaw na krótko, aż pęcherzyki lekko się rozproszą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Mikser z małą prędkością wlać gorący syrop cukrowy do zmiękczonej żelatyny w cienkim strumieniu po bokach miski. Stopniowo zwiększaj prędkość miksera do wysokiej i ubijaj, aż pianka będzie bardzo gruba i utworzy grubą wstążkę, gdy trzepaczka zostanie podniesiona, około 5 minut. Beat w barwniku spożywczym, dodając więcej dla ciemniejszego żółtego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
PiankiPianki
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Zeskrobać piankę na przygotowaną patelnię (będzie bardzo lepka) i za pomocą mokrych opuszków palców równomiernie rozprowadzić i wygładzić wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Odstawić, odsłonięte w temperaturze pokojowej, aż powierzchnia nie jest już lepki i można delikatnie odciągnąć prawoślazu z boków patelni opuszkami palców, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Odkurz deskę do krojenia cukrem cukierniczym. Użyj gumowej szpatułki, aby wyciągnąć boki pianki z krawędzi patelni (użyj szpatułki, aby poluzować piankę z dna patelni, jeśli to konieczne) i odwróć na deskę do krojenia. Wierzch polać cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
13
Posmaruj długi cienki nóż lub nóż szefa kuchni olejem roślinnym i pyłem z cukrem cukierniczym, aby zapobiec przywieraniu; w razie potrzeby Kontynuuj Odkurzanie noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
14
Pokrój wzdłuż na 8 pasków, następnie poprzecznie na ósemki, tworząc łącznie 64 kwadraty. (W przypadku większych pianek pokrój wzdłuż na 6 pasków, następnie poprzecznie na szóstki, tworząc łącznie 36 kwadratów.) Nakładać pianki, pojedynczo, w cukrze cukierniczym, za pomocą szczotki do ciast, aby usunąć nadmiar. DO AHEAD: pianki można przechowywać, warstwowo między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu w hermetycznym pojemniku w suchym miejscu w chłodnej temperaturze pokojowej, przez 1 miesiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Papier WoskowanyPapier Woskowany
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje64
Ocena Zdrowia0
Magazyn