Pianki Bourbon-Vanilla

Pianki Bourbon-Vanilla
Bourbon-Vanilla Marshmallows to bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 64 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 0g białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz fasolki wanilii, sól, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Max i Eli Sussman 's S' mores with Maple-Bourbon Marshmallows, George Caramelin: czekoladowe babeczki cynamonowe z lukrem waniliowym, sosem Bourbon Caramel i kandyzowanymi orzechami pekan, oraz Klasyczne Pianki Waniliowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą małego, ostrego noża podzielić ziarenka wanilii wzdłuż i zeskrobać nasiona do małej miseczki. Zarezerwuj strąki fasoli waniliowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Przenieść około jednej trzeciej nasion do drugiej małej miseczki i dodać 1 łyżkę cukru cukierniczego. Za pomocą moździerza lub tylnej części łyżki, funt i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać pozostały cukier i wymieszać do połączenia. Przykryć i odstawić na co najmniej 1 godzinę. Czy z wyprzedzeniem: cukier waniliowy można wytwarzać z wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej przez czas nieokreślony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Cukier WaniliowyCukier Waniliowy
4
Dodaj bourbon do pozostałych nasion wanilii i ubijaj, aby rozproszyć nasiona. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Szczotkuj dno i boki 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia olejem roślinnym. Używając małego Sitka o drobnych oczkach, obficie odkurz patelnię cukrem waniliowym, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier WaniliowyCukier Waniliowy
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SitoSito
6
Umieść 1/2 szklanki wody w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Posyp żelatynę do miski i krótko zamieszaj, aby upewnić się, że cała żelatyna ma kontakt z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Niech zmiękcz podczas dokonywania syrop cukrowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
9
W ciężkim rondlu 3-do 4-quart, połączyć cukier granulowany, syrop kukurydziany, sól i 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Umieścić na umiarkowanym ogniu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
11
Dodaj zeskrobane strąki fasoli wanilii do garnka, a następnie włóż termometr cukierkowy do wrzącego syropu cukrowego i kontynuuj gotowanie (mieszanina może się spienić, więc w razie potrzeby lekko obniżyć temperaturę), bez mieszania, aż termometr zarejestruje 116° (etap miękkiej piłki).
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
12
Wyjmij rondel z ognia i odstaw na krótko, aż pęcherzyki lekko się rozproszą. Używając szczypiec, ostrożnie usuń strąki fasoli wanilii i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzczypceSzczypce
13
Mikser z małą prędkością wlać gorący syrop cukrowy do zmiękczonej żelatyny w cienkim strumieniu po bokach miski. Stopniowo zwiększaj prędkość miksera do wysokiej i ubijaj, aż pianka będzie bardzo gruba i utworzy grubą wstążkę, gdy trzepaczka zostanie podniesiona, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
14
Ubić mieszankę nasion bourbon–vanilla, aby rozproszyć nasiona, następnie dodać do prawoślazu i ubić do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
15
Zeskrobać piankę na przygotowaną patelnię (będzie bardzo lepka) i za pomocą mokrych opuszków palców równomiernie rozprowadzić i wygładzić wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Odstawić, odsłonięte w temperaturze pokojowej, aż powierzchnia nie jest już lepki i można delikatnie odciągnąć prawoślazu z boków patelni opuszkami palców, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Odkurz deskę do krojenia cukrem waniliowym. Użyj gumowej szpatułki, aby wyciągnąć boki pianki z krawędzi patelni (użyj szpatułki, aby poluzować piankę z dna patelni, jeśli to konieczne) i odwróć na deskę do krojenia. Wierzch polać cukrem waniliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier WaniliowyCukier Waniliowy
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
18
Posmaruj długi cienki nóż lub nóż szefa kuchni olejem roślinnym i pyłem z cukrem waniliowym, aby zapobiec przywieraniu; Kontynuuj Odkurzanie noża w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier WaniliowyCukier Waniliowy
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
19
Pokrój wzdłuż na 8 pasków, następnie poprzecznie na ósemki, tworząc łącznie 64 kwadraty. (W przypadku większych pianek pokrój wzdłuż na 6 pasków, następnie poprzecznie na szóstki, tworząc łącznie 36 kwadratów.) Nakładać pianki, pojedynczo, w cukrze cukierniczym, za pomocą szczotki do ciast, aby usunąć nadmiar. DO AHEAD: pianki można przechowywać, warstwowo między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu w hermetycznym pojemniku w suchym miejscu w chłodnej temperaturze pokojowej, przez 1 miesiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Papier WoskowanyPapier Woskowany
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje64
Ocena Zdrowia0
Magazyn