Pesto z pieczonego czosnku orzechowego do zamrażania
Pieczony czosnek orzech Pesto do zamrażania wymaga około 8 godzin i 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 95 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Działa dobrze jako niedroga przyprawa. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, lodowatą wodę, sól i mielony pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pieczony Czosnek Pesto Z Orzecha Włoskiego, Klasyczne Pesto {i szybka wskazówka na temat zamrażania do wykorzystania później}, oraz Pesto bazyliowe + poradnik do zamrażania.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Zerwać ząbki czosnku z cebulki, ale pozostawiając w skórkach.
Umieścić goździki w kwadracie folii.
1 łyżkę oliwy skropić goździkami, doprawić solą i czarnym pieprzem. Fold folii do pakietu z szwów skierowanych do góry, aby uniknąć wycieku.
Piec w nagrzanym piekarniku, sprawdzając co 10-15 minut, aż czosnek będzie miękki, 30-40 minut.
Orzechy włoskie ciepła na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać stale aż pachnące i tosty, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Wlać wodę z lodem do dużej miski i odstawić. Wrzuć garść bazylii do wrzącej wody na 2 sekundy; wyjmij łyżką szczelinową i przelej do lodowatej wody. Powtórzyć z pozostałą bazylią.
Bazylia odcedzić z lodowatej wody i wycisnąć jak najwięcej wilgoci.
Wycisnąć czosnek, aby uwolnić się ze skórek i umieścić w robocie kuchennym.
Dodać prażone orzechy włoskie, bazylię i 1 szklankę oliwy z oliwek; doprawić solą i czarnym pieprzem. Zmiksować w robocie kuchennym, skrobanie boków kilka razy, aż będzie gładka.
Pesto wlać do 1 do 2 pojemników na kostki lodu; zamrozić, aż będzie całkowicie stałe, 8 godzin lub przez noc. Podważyć pesto kostki z tacy kostki lodu i przechowywać w torbie zamrażarki.