Pesto-Kurczak Calzones
Pesto-kurczak Calzones może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 695 kalorii, 27g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz brokuły, oliwę z oliwek, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 33%. Podobne przepisy to Domowe Wegańskie Calzones z suszonych pomidorów & Pesto Spread, BBQ Chicken Calzones, oraz BBQ Chicken Calzones.
Instrukcje
Na lekko posypanej mąką powierzchni podziel ciasto na cztery równe kawałki. Za pomocą lekko mąki wałek do ciasta lub ręce, rolki lub rozciągnąć każdy kawałek do 6-calowej rundy. Jeśli ciasto kurczy się, pozostaw je około 5 minut, a następnie zwiń ponownie.
Mozzarellę podzielić między rund ciasta, następnie top równo z pesto, brokuły, i kurczaka.
Delikatnie pociągnij połowę ciasta nad nadzieniem, aby uzyskać kształt półksiężyca. Złóż dolną krawędź nad górną krawędzią i mocno zaciskaj, aby uszczelnić.
Pędzel calzone blaty lekko z oliwą z oliwek.
Przełożyć na dużą blachę do pieczenia.
Piec calzones na środkowym stojaku do złotego koloru, 20 do 25 minut (15 do 20 minut w piecu konwekcyjnym).
Ostudzić około 5 minut, a następnie przenieść na talerze.
Uwaga: aby zrobić z wyprzedzeniem, przygotuj się przez krok 3, a następnie zamrozić na blasze do pieczenia. Po zamrożeniu owiń każdą calzone folią aluminiową i przechowuj w zamrażarce do 1 miesiąca.
Piec w 375 przez 30 do 35 protokół, aż rumiane i gotowane przez.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.