Perłowa sałatka orkiszowa z groszkiem i agrestem

Perłowa sałatka orkiszowa z groszkiem i agrestem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 208 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis z BBC Good Food ma 103 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, olej rzepakowy, cebulę kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Angielski Ogród I Gigantyczna Perłowa Sałatka Z Kuskusem, Chleb na zakwasie Orkiszowym świeżo mielony: pełnowartościowy chleb z popękaną foremką orkiszową, oraz Jarmuż i pół perłowy Farro Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę, seler i marchew wyłożyć na patelnię z 200 ml wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Dodać orkisz do patelni, przykryć i nadal gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodać pokrojony koper włoski i strąki grochu i gotować przez kolejne 10 min. Sprawdź, czy orkisz jest ugotowany, powinien być miękki, ale lekko al dente.
Dodaj dużą szczyptę soli do wody, a następnie przecedzić.
Włożyć orkisz i gotowane warzywa do lodówki, aby ostygły przez 1 godz.
Aby służyć, połóż liście sałaty na talerzu, a następnie łyżkę orkiszu i warzyw na wierzchu. Ułóż talerz z pomidorów, agrestu, strąków grochu i liści kopru włoskiego. Na koniec skropić odrobiną oleju rzepakowego.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.