Perski koperek i ryż z fasolą Lima-Baghali Polo
Perski koperek i ryż Lima Bean-Baghali Polo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 62 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 319 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Shiksan w kuchni ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Mieszanka nitek szafranu, sól, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Perski koperek i ryż Lima Bean, Fava Bean Rice With Lamb Shanks (baghali Polo Ba Mahicheh), oraz Brązowy ryż Basmati i komosa ryżowa (Morasa Polo) z " nowej kuchni Perskiej.
Instrukcje
Perski koperek i ryż z fasolą Lima-Baghali Polo
Składnik3 filiżanki białego produktu basmati rice1 worek (12 oz.) mrożona fasola młoda Lima lub świeża młoda fasola fava, łuskana i gotowana na parze do miękkości2 łyżki soli1 / 2 łyżki nici szafranu3 / 4 szklanki oleju roślinnego (używam pestek winogron)1 szklanka świeżego posiekanego koperku lub więcej do smaku
Będziesz również potrzebował
Średnia miska do mieszania, duża 5-quart nonstick garnek z mocno dopasowaną pokrywką, zaprawa do przypraw i tłuczek, duży durszlak, drewniana łyżka, cienki ręcznik kuchenny
Czas Przygotowania: 1 Godzina 30 Minut
Czas Gotowania: 1 Godzina 15 Minut
Łączny Czas: 2 Godziny 45 Minut
Ilość porcji: 12 porcji bocznych