Perska zupa z makaronem i fasolą-Aash-e Reshteh

Perska zupa z makaronem i fasolą-Aash-e Reshteh
Perska zupa z makaronem i fasolą-Aash-e Reshteh może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka fasoli, koperek, brązowy ryż basmati i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Perska zupa noworoczna z fasolą, makaronem i ziołami (Ash-e-reshteh), Zupa Z Ciecierzycy I Makaronu Z Perskimi Ziołami, oraz Zupa z makaronem z czarnej fasoli i salsy.

Instrukcje

1
Połącz suszoną fasolę i ziarna w dużej misce, dodaj wodę do przykrycia i pozostaw do namoczenia przez 8 godzin.Dobrze umyć zieleninę i zioła. Najlepszym sposobem na to jest moczenie w chłodnej wodzie i obracanie liści wokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
ZieloniZieloni
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odstawić na kilka minut i podnieść na durszlak i spłukać wodą. Powtórz kilka razy, aby usunąć brud. Pozostawić do wyschnięcia. Posiekać wszystko partiami w robocie kuchennym i odstawić.Po 8 godzinach wylać wodę z ziaren i ziaren.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Przenieś fasolę i ziarna do dużego garnka i dodaj wodę do pokrycia o dwa cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Gdy dojdzie do wrzenia, odtłuść całą możliwą pianę. Gdy fasola zacznie mięknąć, dodaj czosnek i imbir. Doprawić kilkoma łyżeczkami soli. Gdy fasola jest w połowie ugotowana, dodaj zieleń i zioła. Doprawić pieprzem. Przygotuj cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Cebulę przeciąć na pół raz wzdłuż i raz w poprzek, tworząc ćwiartki. Cienko pokroić na krótkie plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Rozgrzać olej na dużej patelni i smażyć cebulę na złoty kolor. Odcedzić cebulę, aby usunąć nadmiar oleju. Odstawić kilka łyżek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj pozostałą cebulę do garnka z fasolą i zieleniną. Jeśli płyn w garnku się kończy, dodaj wrzącą wodę, aby utrzymać mieszaninę luźną. Idealnie, woda będzie dwa cale wyższa niż fasola w garnku. Dusić fasolę i zieleninę mieszaninę przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodać noddles do garnka i gotować na wolnym ogniu 30 minut, aż wszystkie składniki są gotowane przez. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Dodać wrzącą wodę, jeśli mieszanina jest zbyt gęsta. Zupa powinna być raczej gęsta, ale powinna pozostać pourable.To podawaj, top z serwatką lub kwaśną śmietaną, świeżą lub suszoną miętą smażoną w oliwie z oliwek, mielonym czosnkiem smażonym w oliwie z oliwek (nie pozwól, aby nabrał koloru, bo będzie gorzki) i smażoną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Smażona CebulaSmażona Cebula
Suszona MiętaSuszona Mięta
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia78
Magazyn