Perska zupa z makaronem i fasolą-Aash-e Reshteh

Perska zupa z makaronem i fasolą-Aash-e Reshteh
Perska zupa z makaronem i fasolą-Aash-e Reshteh może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka fasoli, koperek, brązowy ryż basmati i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Perska zupa noworoczna z fasolą, makaronem i ziołami (Ash-e-reshteh), Zupa Z Ciecierzycy I Makaronu Z Perskimi Ziołami, oraz Zupa z makaronem z czarnej fasoli i salsy.

Instrukcje

1
Połącz suszoną fasolę i ziarna w dużej misce, dodaj wodę do przykrycia i pozostaw do namoczenia przez 8 godzin.Dobrze umyć zieleninę i zioła. Najlepszym sposobem na to jest moczenie w chłodnej wodzie i obracanie liści wokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
ZieloniZieloni
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić na kilka minut i podnieść na durszlak i spłukać wodą. Powtórz kilka razy, aby usunąć brud. Pozostawić do wyschnięcia. Posiekać wszystko partiami w robocie kuchennym i odstawić.Po 8 godzinach wylać wodę z ziaren i ziaren.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Przenieś fasolę i ziarna do dużego garnka i dodaj wodę do pokrycia o dwa cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Gdy dojdzie do wrzenia, odtłuść całą możliwą pianę. Gdy fasola zacznie mięknąć, dodaj czosnek i imbir. Doprawić kilkoma łyżeczkami soli. Gdy fasola jest w połowie ugotowana, dodaj zieleń i zioła. Doprawić pieprzem. Przygotuj cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Cebulę przeciąć na pół raz wzdłuż i raz w poprzek, tworząc ćwiartki. Cienko pokroić na krótkie plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Rozgrzać olej na dużej patelni i smażyć cebulę na złoty kolor. Odcedzić cebulę, aby usunąć nadmiar oleju. Odstawić kilka łyżek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj pozostałą cebulę do garnka z fasolą i zieleniną. Jeśli płyn w garnku się kończy, dodaj wrzącą wodę, aby utrzymać mieszaninę luźną. Idealnie, woda będzie dwa cale wyższa niż fasola w garnku. Dusić fasolę i zieleninę mieszaninę przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Dodać noddles do garnka i gotować na wolnym ogniu 30 minut, aż wszystkie składniki są gotowane przez. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Dodać wrzącą wodę, jeśli mieszanina jest zbyt gęsta. Zupa powinna być raczej gęsta, ale powinna pozostać pourable.To podawaj, top z serwatką lub kwaśną śmietaną, świeżą lub suszoną miętą smażoną w oliwie z oliwek, mielonym czosnkiem smażonym w oliwie z oliwek (nie pozwól, aby nabrał koloru, bo będzie gorzki) i smażoną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Smażona CebulaSmażona Cebula
Suszona MiętaSuszona Mięta
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia78
Magazyn