Perska cukinia nadziewana ryżem z pistacjami i koperkiem

Perska cukinia nadziewana ryżem z pistacjami i koperkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj Perską cukinię nadziewaną ryżem z pistacjami i koperkiem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 293 kalorie, 9g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.73 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 56 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, koperek, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polow (perski ryż z pistacjami i koperkiem), Cukinia nadziewana ryżem i koperkiem, oraz Perski koperek i ryż Lima Bean.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Cukinię przeciąć na pół wzdłuż; miarka się miąższ, pozostawiając 1/4-cala grubości powłoki. Posiekaj miąższ.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
3
Połówki cukinii, pokroić boki w górę, na blasze wyłożonej pergaminem; posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
CukiniaCukinia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piec w 375 przez 15 minut lub do miękkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać 1 łyżkę oleju; zawirować do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Dodać ryż, kardamon i cynamon; gotować przez 5 minut lub aż ryż jest nieprzezroczysty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
CynamonCynamon
RyżRyż
8
Dodaj 1/4 łyżeczki soli, kminek, czerwony pieprz i 1 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
KminekKminek
WodaWoda
SólSól
9
Zdjąć z ognia; wymieszać z morelami. Przykryć i odstawić 10 minut; wyrzucić kardamon i cynamon. Łyżka mieszanki ryżu do dużej miski; lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
KardamonKardamon
CynamonCynamon
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Połączyć pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, pozostałe 1/2 łyżeczki soli, pozostałe 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, skórka pomarańczowa, i soki w małej misce; wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
11
Dodaj dressing, zarezerwowane miąższ cukinii, pistacje, i pozostałe składniki do mieszanki ryżu; wrzucić dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
CukiniaCukinia
RyżRyż
12
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
13
Łyżka około 1/4 szklanki mieszanki ryżu do każdej skorupki cukinii. Broil 6 minut lub do lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
RyżRyż
TrudnośćEkspert
Gotowe W56 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia44
Magazyn