Perliczka pieczona z Peveradą
Pieczona perliczka z Peveradą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Za 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 38g tłuszczu i w sumie 504 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką sok z pomarańczy, oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ocet z czerwonego wina, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 72%. Podobne przepisy to Perliczka pieczona w garnku z szałwią, selerem i krwawą pomarańczą, Perliczka tagine, oraz Perliczka pieczona w jednym garnku.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Usuń wątrobę i podroby i odłóż na bok.
Umieść gałązkę tymianku i 1/2 cytryny w jamie ptaka, natrzyj ptaka 2 łyżkami oliwy z oliwek, dopraw do środka i na zewnątrz solą i pieprzem i umieść na ruszcie do pieczenia w brytfannie w piekarniku. Gotuj przez 50 minut lub do momentu, aż soki wypłyną z wyciętego nożem stawu udowego.
Aby przygotować sos, podgrzej 4 łyżki oliwy z oliwek na patelni o średnicy od 12 do 14 cali na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek i kiełbasę i gotuj do miękkości, ale nie zrumienienia.
Dodaj 2 łyżki wody, jeśli zacznie się brązowieć.
Dodaj szałwię, podroby z Gwinei oraz wątróbkę i wątróbkę drobiową i kontynuuj gotowanie powoli przez 8 do 10 minut lub do momentu, gdy wszystko będzie miękkie i szare.
Dodaj skórkę pomarańczową i sok, ocet, cukier, cynamon, płatki chili i czarny pieprz i gotuj jeszcze pięć minut, zacierając tłuczkiem do ziemniaków, aby uzyskać delikatną pastę.
Po ugotowaniu wyjmij perliczkę, odstaw na 5 minut, pokrój i przynieś do stołu.
Umieść peveradę w misce i podawaj z boku.