Perliczka pieczona z Peveradą

Perliczka pieczona z Peveradą
Pieczona perliczka z Peveradą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Za 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 38g tłuszczu i w sumie 504 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką sok z pomarańczy, oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ocet z czerwonego wina, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 72%. Podobne przepisy to Perliczka pieczona w garnku z szałwią, selerem i krwawą pomarańczą, Perliczka tagine, oraz Perliczka pieczona w jednym garnku.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Opłucz kurę i osusz.
3
Usuń wątrobę i podroby i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
4
Umieść gałązkę tymianku i 1/2 cytryny w jamie ptaka, natrzyj ptaka 2 łyżkami oliwy z oliwek, dopraw do środka i na zewnątrz solą i pieprzem i umieść na ruszcie do pieczenia w brytfannie w piekarniku. Gotuj przez 50 minut lub do momentu, aż soki wypłyną z wyciętego nożem stawu udowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Aby przygotować sos, podgrzej 4 łyżki oliwy z oliwek na patelni o średnicy od 12 do 14 cali na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj cebulę, czosnek i kiełbasę i gotuj do miękkości, ale nie zrumienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodaj 2 łyżki wody, jeśli zacznie się brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Dodaj szałwię, podroby z Gwinei oraz wątróbkę i wątróbkę drobiową i kontynuuj gotowanie powoli przez 8 do 10 minut lub do momentu, gdy wszystko będzie miękkie i szare.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
WątrobaWątroba
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
9
Dodaj skórkę pomarańczową i sok, ocet, cukier, cynamon, płatki chili i czarny pieprz i gotuj jeszcze pięć minut, zacierając tłuczkiem do ziemniaków, aby uzyskać delikatną pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
10
Po ugotowaniu wyjmij perliczkę, odstaw na 5 minut, pokrój i przynieś do stołu.
11
Umieść peveradę w misce i podawaj z boku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn