Perciatelli z krewetkami i bułką tartą czosnkową
Perciatelli z krewetkami i bułką tartą czosnkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.85 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, pietruszka, krewetki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Podobne przepisy to Perciatelli z krewetkami i bułką tartą czosnkową, Perciatelli z cukinią i bułką tartą, oraz Linguine Z Czosnkiem I Bułką Tartą.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj bułkę tartą i połowę czosnku; smażyć, aż okruchy będą złote i chrupiące, o 10 protokół.
Przenieść do średniej miski.
Krewetki posypać solą i pieprzem.
Podgrzać pozostałe 5 łyżki oleju w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodaj krewetki i pozostały czosnek na patelni; sauté aż krewetki są po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 3 minuty. Wymieszać 1/4 szklanki natki pietruszki, kaparów i skórki cytryny.
Dodać ugotowany makaron i 1/2 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania makaronu.
Wymieszać w 1 szklance bułki tartej czosnku, dodając więcej wody do gotowania makaronu, jeśli suche. Doprawić solą i pieprzem.
Posypać pozostałą bułką tartą czosnkową i natką pietruszki.