Peppery wołowe kebaby z duszoną perłową cebulą
Ten przepis służy 60 i kosztuje 63 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 27 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz rozmaryn, sól koszerna, cebula perła, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Policzek wołowy duszony w piwie, risotto z kaszy jęczmiennej, słód cebulowy i sos ale, Duszony Koper Włoski, Marchew I Cebula Perłowa, oraz Duszona wieprzowina z perłową cebulą i winogronami.
Instrukcje
Cebulę blanszować w dużym garnku z wrzącą wodą 1 minutę i odcedzić, a następnie schłodzić pod zimną bieżącą wodą. Przyciąć końce korzeniowe i obrać. Cebulę ugotować na maśle w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając, 3 minuty (cebula nie brązowieje).
Dodaj sól i pieprz do smaku i wystarczająco dużo wody, aby po prostu przykryć cebulę i gotować, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, ale nie rozpadnie się, o 15 protokół.
Cebulę przełożyć do miski łyżką szczelinową i w razie potrzeby gotować soki, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki. Cebulę wrzucić z sokami.
Połącz grubo zmielony pieprz, posiekany rozmaryn, czosnek i sól, a następnie wcieraj w obie strony steka.
Mięso pokroić w kostkę 3/4 cala.
Na każdą gałązkę rozmarynu lub szaszłyk nałóż 1 cebulę, a następnie 1 kostkę steku (przelecz przez nieutwardzone boki), aby zrobić 60 kebabów.
Ułóż kilka kebabów w rzędzie, pieprzoną stroną skierowaną do góry, wzdłuż 1 długiego boku olejowanego stojaka brojlerów tak, aby końce liści gałązek rozmarynu i tępe końce szaszłyków skierowały się w kierunku środka patelni. Przykryć odsłonięte szaszłyki lub końce gałęzi arkuszem folii (nie przykryć wołowiny ani cebuli). Ułóż kolejny rząd kebabów na folii, pokrywając odsłonięte końce w ten sam sposób. Kontynuuj dodawanie rzędów kebabów i warstw folii, aż patelnia będzie pełna, upewniając się, że odsłonięte końce ostatniego rzędu gałęzi lub szaszłyków są pokryte folią. (Aby ugotować kebaby partiami, pozostające kebaby należy przechowywać na tacy, przykrytej folią i schłodzonej.)
Broil kebabs 2 cale od ciepła, aż wołowina jest smażony na 1 stronie, ale nadal średnio rzadkie, 2 do 3 minut.
* Cebulę można dusić 2 dni wcześniej i schłodzić, z sokami, w zapieczętowanym worku.* Możesz schłodzić surowe kebaby, przykryte, na patelni brojlerów lub tacy 4 godziny.* Chociaż wszystkie kebaby zmieszczą się na 1 patelni brojlerów, możesz preferować grillowanie kebabów partiami, aby nie były gotowe na raz.