Penne ze szpinakiem i fetą
Penne ze szpinakiem i Fetanem to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 414 kalorii. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. Jeśli masz penne, pomidory w puszkach, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Spróbuj Penne ze szpinakiem i fetą, Penne ze szpinakiem, fetą i oliwkami, oraz Feta, Pieczarki I Szpinak Penne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 30 sekund.
Dodaj pomidory i bulion; doprowadzić do duszenia, i gotować 5 minut lub aż pomidory zmiękną i trochę płynu odparuje. Użyj drewnianej łyżki, aby lekko zmiażdżyć pomidory. Powoli mieszać w szpinaku lub rukoli; gotować, mieszając, 2 minuty lub aż liście więdną.
Odcedzić makaron. W misce do serwowania wrzucić makaron z ciepłym sosem pomidorowo-szpinakowym. Doprawić solą i pieprzem.