Penne Z Sosem Pomidorowym Po Grecku
Penne z sosem pomidorowym w stylu greckim może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 369 kalorii, 9g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i odebrać oliwki, cukier, bazylia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sos Pomidorowy Po Grecku, Penne z sosem pomidorowo-pieprzowym (Penne Saporite"Il Frantoio"), oraz Greckie Penne ze świeżymi pomidorami, fetą i koperkiem.
Instrukcje
W dużej misce umieścić pierwsze 4 składniki i połowę pokruszonego sera feta.
Ubij razem oliwę z oliwek i następne 7 składników.
Wlać mieszaninę pomidorową; wymieszać do pokrycia. Przykryć i schłodzić 2 godziny.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu w dużym holenderskim piekarniku; odcedzić. Zwróć makaron do holenderskiego piekarnika.
Wlać mieszankę pomidorową na gorący ugotowany makaron i wrzucić do połączenia.
Posypać pozostałą połową pokruszonego sera feta.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy przyprawy Cavender ' s All Purpose Greek.