Penne z pikantnym sosem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Penne z pikantnym sosem. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 15g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, makaron penne, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Penne w pikantnym sosie pomidorowym (Penne all ' Arrabbiata), Penne z pikantną kiełbasą-sos pomidorowy, oraz Brokuły Penne z pikantnym sosem z masła orzechowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować i odcedzić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Tymczasem w robocie kuchennym lub blenderze umieść pomidory z sokiem. Przykryć; procesować do grubo posiekanego.
W 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Czosnek, płatki czerwonej papryki i pietruszkę gotować w oleju około 5 minut, często mieszając, aż czosnek po prostu zacznie się złocić. Wymieszaj posiekane pomidory i pastę pomidorową.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć; dusić około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje.
Dodaj makaron i 1/4 szklanki sera do mieszaniny na patelni. Gotować około 3 minut, podrzucając delikatnie, aż makaron będzie równomiernie pokryty.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera.