Penne z pieczoną dynią
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojej skrzynki z przepisami, Roasted Butternut Penne może być przepisem, którego powinieneś spróbować. To danie główne ma 530 kalorii , 16 g białka i 26 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,27 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga sera, soli, pistacji i makaronu penne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę spoonacular wynoszącą 69% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z pieczarkami i bakłażanem) , Baked Penne i Beef and Vegetable Penne Casserole .
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie umieść dynię i szalotki w natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal.
Skropić olejem i posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Wymieszać, aby pokryć.
Piecz bez przykrycia w temperaturze 400° przez 15-20 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Gdy ostygnie na tyle, że można ją dotknąć, drobno posiekaj szalotkę.
W małym rondelku wymieszaj śmietanę i kwaśną śmietanę. Doprowadź do delikatnego wrzenia.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z serem, pieprzem cayenne i pozostałą solą.
Odcedź makaron i przełóż go do dużej miski.
Dodaj sos i pieczone warzywa; wymieszaj.