Penne z pieczonym sosem pomidorowym, pomarańczą i oliwkami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penne z sosem pieczonym-pomidorowym, pomarańczą i oliwkami. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 381 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka soku pomarańczowego, ząbki czosnku, oliwki kalamatan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kremowy pieczony pomidorowy sos wódki z Penne, Makaron z oliwkami Kalamatan i sosem pomidorowym z pieczonych winogron, oraz Makaron Z Oliwkami Kalamatan I Pieczonym Sosem Pomidorowo-Wiśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozycja 1 stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i 1 stojak w środku piekarnika; rozgrzej do 232°. Spray 2 obramowane blachy do pieczenia z nonstick spray.
Rozłóż pomidory na 1 arkuszu i cebulę na drugim arkuszu.
Skropić 1 łyżkę oleju na warzywa na każdym.
Posypać czosnkiem i skórką pomarańczową.
Posypać solą i pieprzem. Piecz, aż warzywa będą bardzo miękkie i brązowe wokół krawędzi, mieszając od czasu do czasu, o 30 minut dla cebuli i 45 minut dla pomidorów. Lekko schłodzić.
Wlać 1/4 szklanki soku pomarańczowego na warzywa na każdym arkuszu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dołu arkuszy.
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu.
Odcedzić makaron; wrócić do garnka.
Dodaj mieszanki pomidorów i cebuli, bazylii i oliwek do makaronu. Mieszaj na średnim ogniu, aż do ogrzania, dodając wystarczającą ilość zarezerwowanej wody do gotowania makaronu, aby zwilżyć.
W porcji: kalorie, 376; tłuszcz całkowity, 10 g; Tłuszcze nasycone, 2 g; cholesterol, 7 mg