Penne z pieczonym sosem pomidorowym, pomarańczą i oliwkami

Penne z pieczonym sosem pomidorowym, pomarańczą i oliwkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penne z sosem pieczonym-pomidorowym, pomarańczą i oliwkami. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 381 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka soku pomarańczowego, ząbki czosnku, oliwki kalamatan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kremowy pieczony pomidorowy sos wódki z Penne, Makaron z oliwkami Kalamatan i sosem pomidorowym z pieczonych winogron, oraz Makaron Z Oliwkami Kalamatan I Pieczonym Sosem Pomidorowo-Wiśniowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pozycja 1 stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i 1 stojak w środku piekarnika; rozgrzej do 232°. Spray 2 obramowane blachy do pieczenia z nonstick spray.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż pomidory na 1 arkuszu i cebulę na drugim arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CebulaCebula
3
Skropić 1 łyżkę oleju na warzywa na każdym.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Posypać czosnkiem i skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CzosnekCzosnek
5
Posypać solą i pieprzem. Piecz, aż warzywa będą bardzo miękkie i brązowe wokół krawędzi, mieszając od czasu do czasu, o 30 minut dla cebuli i 45 minut dla pomidorów. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
CebulaCebula
6
Wlać 1/4 szklanki soku pomarańczowego na warzywa na każdym arkuszu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dołu arkuszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
WarzywaWarzywa
7
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Odcedzić makaron; wrócić do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj mieszanki pomidorów i cebuli, bazylii i oliwek do makaronu. Mieszaj na średnim ogniu, aż do ogrzania, dodając wystarczającą ilość zarezerwowanej wody do gotowania makaronu, aby zwilżyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
CebulaCebula
MakaronyMakarony
WodaWoda
10
Przenieś do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
11
Posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
12
W porcji: kalorie, 376; tłuszcz całkowity, 10 g; Tłuszcze nasycone, 2 g; cholesterol, 7 mg
13
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn