Penne z pieczonym bakłażanem, ciecierzycą i fetą
Penne z pieczonym bakłażanem, ciecierzycą i fetą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.1 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka pieprzu, ciecierzycy, pomidorów w puszkach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 64%. Spróbuj Stek z bakłażana z ciecierzycą, pieczoną czerwoną papryką, serem Feta i czarnymi oliwkami, Penne z ciecierzycą, fetą i pomidorami, oraz Sałatka Z Bakłażana Z Ciecierzycą I Fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz bakłażan i olej w galaretce.
Piec w 500 przez 12 minut, mieszając raz.
Podczas gdy bakłażan piecze, gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić makaron w durszlaku nad miską, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Połączyć oregano, ciecierzyca, i pomidory w dużej patelni na średnim ogniu; gotować 4 protokół. Wymieszać z bakłażanem i makaronem.
Połącz zarezerwowane 1/2 szklanki płynu do gotowania i jajka w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę jaj do patelni; dobrze wymieszać. Gotować na małym ogniu 5 minut lub aż mieszanina jaj jest lekko gęsta, stale mieszając (nie gotować). Wymieszać z fetą, solą i pieprzem.